HERNE – Gewezen voorzitter Open Vld-afdeling Robert Rotsaert overleden

C21

HERNE – Gewezen voorzitter Open Vld-afdeling Robert Rotsaert overleden

Robert_rotsaert_1938-2014
Robert Rotsaert 1939-2014 - © Deschuyffeleer

Robert Rotsaert, tot voor enige tijd waarnemend voorzitter van de plaatselijke Open Vld-afdeling, is dinsdag op 75-jarige leeftijd komen te overlijden in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Hij was niet alleen actief in het plaatselijke politieke leven maar hij engageerde zich ook onder meer in het bestuur van de sportraad, de bibliotheek en de Markruiters. Hij was dan ook een bijzonder minzaam man die het respect genoot van de plaatselijke leefgemeenschap.

De overledene wist zich als beroepsonderofficier en informaticus een mooie carrière op te bouwen in de schoot van de Belgische Zeemacht. Zo werd hij indertijd ook uitgestuurd naar de thuishaven van de Koninklijke Nederlandse Marine in Den Helder. Wanneer hij teruggeroepen wordt naar de staf van de Zeemacht in Brussel belandt Robert met zijn gezin in Herne, waar hij als verwoed paardenliefhebber een oude boerderij weet op de kop te tikken.
 
Hier besteedt hij dan ook in alle rust enkele jaren aan het restaureren van die boerderij in een knusse, moderne en comfortabele woning. Dit belet hem echter niet zich al vrij vlug in het sociale leven in de gemeente te integreren. Tussendoor rest er ook wat tijd voor het ondernemen van reizen in het gezelschap van zijn echtgenote. Hoofdzakelijk Scandinavië wordt hierbij aangedaan. En ook een jaarlijkse trip naar de Verenigde Staten voor het opzoeken van hun dochter behoorde tot de vaste gewoontes.
 
Zijn afkomst van aan de kust en zijn binding met de zee kon hij niet verloochenen. Zo zette hij als bestuurslid van de Sportraad en als gemeentelijk vertegenwoordiger in de Sportregio Pajottenland enkele keren een uitdagende avonturendag naar zee mee op het getouw voor sportieve jongeren.  
 
De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 15 maart om 15u in de Aula van het funerarium Luypaert in de Scherpstraat. De crematie en de uitstrooiing der assen vinden plaats in beperkte familiekring. Er kan Robert een laatste groet gebracht worden in het funerarium op vrijdag 14 maart tussen 19 en 20u.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief