HERNE – Sylvain Lambert en Juliette Steenhoudt precies 70 jaar getrouwd

C21

HERNE – Sylvain Lambert en Juliette Steenhoudt precies 70 jaar getrouwd

2
HERNE – Sylvain Lambert en Juliette Steenhoudt precies 70 jaar getrouwd Foto ingezonden
 
3
HERNE – Sylvain Lambert en Juliette Steenhoudt precies 70 jaar getrouwd Foto ingezonden
 
4
HERNE – Sylvain Lambert en Juliette Steenhoudt precies 70 jaar getrouwd © Deschuyffeleer
 
1
HERNE – Sylvain Lambert en Juliette Steenhoudt precies 70 jaar getrouwd Foto ingezonden
 
5
HERNE – Sylvain Lambert en Juliette Steenhoudt precies 70 jaar getrouwd - © Deschuyffeleer
 
6
HERNE – Sylvain Lambert en Juliette Steenhoudt precies 70 jaar getrouwd - © Deschuyffeleer
 
7
HERNE – Sylvain Lambert en Juliette Steenhoudt precies 70 jaar getrouwd - © Deschuyffeleer
 

Voor Sylvain Lambert en Juliette Steenhoudt uit de Gesereyendries is 2 december een dag om zeker niet te vergeten. Die dag immers, nu 70 jaar geleden, stapten zij in Vollezele in hun huwelijksbootje.

Ieder jaar worden de laatste zondag van augustus alle huwelijksjubilarissen in Herne gezamenlijk door het gemeentebestuur ontvangen. Dit jaar kwamen hiervoor 34 echtparen in aanmerking. Koplopers met platina waren uiteraard Sylvain Lambert (92) en  Juliette Steenhoudt (87). Het was dan ook met veel respect dat burgemeester Kris Poelaert hen de traditionele geschenken en de felicitaties namens het Koningshuis mocht overhandigen. Ook had het koningspaar toen voor de platina-jubilarissen nog een tinnen schotel met het koninklijk zegel en een ereplak veil.
Het huwelijksparcours van het echtpaar speelde zich volledig af in de buurt van de Boesmolen. In 1946 breidde het jong gezin met André uit met een flinke zoon.
Sylvain verdiende de kost eerst als straatwerker. Door zijn noeste arbeid en zijn wil om vooruit te komen maakte hij promotie en werd hij mettertijd kantonnier. Zo oefende hij toezicht uit op de rijkswegen. Zijn werkterrein situeerde zich vooral in Erembodegem, Halle en tenslotte in Eizeringen. Naast zijn officiële beroepsbezigheden was Sylvain ook een graaggeziene snoeier. Fruitbomen, wilgen, populieren, …. het maakte hem eigenlijk niet veel uit. Zelfs tot na zijn tachtigste trok hij nog geregeld de sporen aan. Een paar keer maakte hij wel een onvoorziene en onzachte landing maar behalve een paar gekneusde ribben hield hij aan zijn hobby toch geen al te grote averij over.
De twee kleinkinderen, Anne en Ruth zijn overigens bijzonder fier op hun Pepé. Bij de bouw van hun nieuwe woning was hij, zoals zij het zelf samenvatten, “het manusje van alles” en tot op de dag van vandaag is hij bij gelegenheid ook nog steeds “de perfecte kinderoppas”.
Juliette of officieel Cecile oefende al de tijd het beroep uit van ‘moeder aan de haard’. Naast haar huiselijke taken was zij ook een zeer getalenteerde breister. Een hobby waarin zij in alle rust, eenvoud en minzaamheid haar creativiteit en vakvrouwschap in kwijt kon.
“Beiden zijn nog in goede gezondheid en kunnen met de hulp van poets- en gezinshulp en een maaltijden-aan-huis-dienst nog perfect in hun woning blijven wonen”, vertelt kleindochter Ruth. “Het is vooral Pepé die thans de touwtjes in handen heeft want al enige tijd is het geheugen van Memé niet meer wat het ooit was”.
Het overlijden van zoon André, een drietal jaar geleden, liet bij het echtpaar uiteraard diepe littekens na. André was gehuwd met Jeanne Demeester en samen waren zij de trotse ouders van Anne (43) en Ruth (38).
Anne huwde met Jean-Luc Tresignie en zijn samen de ouders van Inge (15), Maarten (12), Annelien (7) en Saartje (2). Ruth werd de echtgenote van Franky Timmermans. Hun gezin breidde uit met Lisa (14) en Jesse (10). Opmerkelijk is wel dat allen, van overgrootouders tot kleinkinderen, nog in Herne wonen. 
 
Het platina huwelijk werd al in augustus uitgebreid gevierd. Familie, vrienden en buren werden toen al getrakteerd op een gemoedelijk familiefeest. Dit belette de familie evenwel thans niet om op de precieze huwelijksdatum ten huize van de jubilarissen er nogmaals een vrolijk onderonsje van te maken.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Descchuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief