HERNE – Sterzangers trotseren regen voor Support Ghana

C21

HERNE – Sterzangers trotseren regen voor Support Ghana

1_sterzingen_kokejane_2015__3_
HERNE – Sterzangers trotseren regen voor Support Ghana - Foto ingezonden
 
Sterzingen_kokejane_2015__1_
HERNE – Sterzangers trotseren regen voor Support Ghana - Foto ingezonden
 
Sterzingen_kokejane_2015__2_
HERNE – Sterzangers trotseren regen voor Support Ghana - Foto ingezonden
 
Sterzingen_kokejane_2015__4_
HERNE – Sterzangers trotseren regen voor Support Ghana - Foto @ Deschuyffeleer
 
Sterzingen_kokejane_2015__5_
HERNE – Sterzangers trotseren regen voor Support Ghana - Veronique Van de Voorde - Foto @ Deschuyffeleer
 
Sterzingen_kokejane_2015__6_
HERNE – Sterzangers trotseren regen voor Support Ghana - Luc Somers - Foto @ Deschuyffeleer
 
Sterzingen_kokejane_2015__7_
HERNE – Sterzangers trotseren regen voor Support Ghana - Foto @ Deschuyffeleer
 

De vormelingen en catechisten van de Onze-Lieve-Vrouwparochie uit Kokejane konden deze keer geenszins rekenen op de medewerking van de weergoden voor het jaarlijks sterzingen voor het goede doel. Toch bracht hun doorweekte tocht van zaterdagnamiddag ook nu weer haast 400 euro op. En samen met de aansluitende rondhaling tijdens de weekend-eucharistieviering kon de parochie zo toch weer 450 euro schenken aan Support Ghana van Luc Somers.

Het is stilaan een traditie geworden dat de vormelingen op hun tocht naar hun Plechtige Communie en hun Vormsel de zaterdag voor het Feest van Driekoningen de huizen van het gehucht aandoen om te sterzingen. Ook nu waakten Veronique Van de Voorde, Patricia Mattheus en Herman Annendyck, de drie catechisten die de vormelingen zinvol begeleiden, er over dat alles tot in de puntjes was voorbereid en in goede orde verliep.
Ook deze keer waren de opgehaalde gelden bestemd voor het project Support Ghana van dorpsgenoot en bezieler Luc Somers en zijn team. Support Ghana is een kleinschalige organisatie die nu al een zestal jaren doelgericht samenwerkt met de lokale dorpsgemeenschappen in het Kpando district te Ghana. “Hierbij ligt de focus op onderwijs zoals renovatie van schoolgebouwen en het bekostigen van studiebeurzen, het stimuleren van sportbeoefening, het ondersteunen van de gezondheidszorg en het behoud van de lokale culturele eigenheid”, duidt Luc Somers. “En sedert 2012 zet Support Ghana ook in op sociaal ondernemen als uitweg uit de armoede en tewerkstelling van kansarmen”.
“Zo is ook het nu opgehaald bedrag bestemd voor het betalen van de hogere middelbare studies van een geselecteerd student. Want in Ghana is het onderwijs vanaf het hoger middelbaar betalend. Voor veel jongeren uit kansarme gezinnen is verder studeren praktisch onmogelijk. Support Ghana helpt sedert 2011 een 12-tal jongeren die we reeds enkele jaren kennen en van wie de thuissituatie het hen onmogelijk maakte de studies verder te zetten”, verklaart Luc Somers nader.
“We bezochten reeds alle scholen waar onze studenten verder studeren en vragen steeds de schoolrekening en volgen de schoolresultaten op. Voor elk hebben we ook een traject voorzien na hun studies. Daarnaast voorzien we ook een mogelijkheid voor elke student om zelf geld te verdienen voor een gedeeltelijke tussenkomst in de onderwijskosten. Deze jongeren zijn nu éénmaal de toekomst voor een democratisch Ghana met een groter maatschappelijk middenveld met bewuste burgers. Onze studenten hebben tevens de intentie om later ook anderen te helpen en vormen zo ook de toekomst voor Support Ghana”, aldus nog een bijzonder gedreven Luc Somers.

Meer info over het project Support Ghana, waarvoor alle steun steeds ten zeerste welkom is, via www.supportghana.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyfeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief