HERNE – Fietsclub Draisineken in nieuwe outfit alweer de weg op

C21

HERNE – Fietsclub Draisineken in nieuwe outfit alweer de weg op

Draisineken_nieuwe_outfit
HERNE – Fietsclub Draisineken in nieuwe outfit alweer de weg op - © Deschuyffeleer
 
Draisineke_in_nieuwe_outfit_jan_2015__2_
HERNE – Fietsclub Draisineken in nieuwe outfit alweer de weg op - voorzitter Jean-Marie Dierickx, secretaris Ineke Ceuterick, ere-voorzitter Luc Roosens, webmaster Stieve Trullemans, materiaalmeester Luc Deschrijver en duivel-doet al Maxime Cobbaert - © Deschuyffeleer
 
Draisineke_in_nieuwe_outfit_jan_2015__8_
HERNE – Fietsclub Draisineken in nieuwe outfit alweer de weg op - © Deschuyffeleer
 
Draisineke_in_nieuwe_outfit_jan_2015__9_
HERNE – Fietsclub Draisineken in nieuwe outfit alweer de weg op - © Deschuyffeleer
 
Draisineke_in_nieuwe_outfit_jan_2015__10_
HERNE – Fietsclub Draisineken in nieuwe outfit alweer de weg op - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_2015
Gelukkig Nieuwjaar : getekend Draisineken - © Deschuyffeleer
 

Niet alleen om de bijgekomen feestkilo’s te laten wegebben maar ook en vooral om hun gloednieuwe outfit te showen trokken de leden van fietsclub Draisineken voor de eerste keer dit jaar de weg op. Na het feestgedruis her en der werd dan ook een blij weerzien. Dit jaar bestaat de club met haar 50 leden waaronder 8 dames overigens 40 jaar en Herne zal dat mettertijd geweten hebben.

Ook nu was het verzamelen geblazen onder de leiding van voorzitter Jean-Marie Dierickx aan fietsenhandel Roosens langsheen de Ninoofsesteenweg. Uiteraard was de nieuwe outfit meteen het gespreksonderwerp van de dag en dit bovenop de goede voornemens voor het nieuwe seizoen. “Na vier jaar gefietst te hebben in onze roodgrijze truitjes zijn de hoofdkleurtonen van de nieuwe outfit nu zwart en ferrarirood. Een beetje wit vult het geheel aan. En dit alles zit gegoten in een retrodesign”, zegt de trotse voorzitter. “Naast een origineel nieuwjaarskaartje van onze secretaris en tevens dichteres Ineke Ceuterick mochten onze leden enkele dagen terug als nieuwjaarscadeau dan ook een splinternieuw pakket van 7 verschillende stuks fietskledij ontvangen”.
De nieuwe outfit kwam er mede door toedoen van de hoofdsponsors Fietsen Roosens, Schrijnwerkerij Hans Decoster en Garage Speltens. Ook Carrosserie Merckaert, Bank en Verzekeringen Kris Poelaert, Electro Timmermans, Café Moonlight en Bouwonderneming Lanneer en Zonen droegen hun steentje bij.
Club telt 40 lentes
Draisineken gaat zijn 40ste werkingsjaar in. Het waren voorzitter dokter Rouvroy en secretaris André Deblander die indertijd de toon zetten en het initiatief namen om ook in Herne een club voor ‘groepsfietsers’ of nog ‘fietstoeristen’ boven de doopvont te houden. Het werd meteen een succesverhaal dat nu, 40 jaar later, nog steeds verder wordt uitgesponnen in een geest van gezonde sport- en verenigingsbeleving. Zowel jong als oud komen nog steeds aan hun trekken in de club waar iedereen, ook de dames, overigens steeds welkom is.
Het bestuur met voorzitter Jean-Marie Dierickx, secretaris Ineke Ceuterick, ere-voorzitter Luc Roosens, webmaster Stieve Trullemans, materiaalmeester Luc Deschrijver en duivel-doet al Maxime Cobbaert heeft inmiddels ook al de krijtlijnen voor het nieuwe seizoen zowel in binnen- als in buitenland uitgetekend.
In de buurt van St-Valentijn wordt er gestart met de Ladiestour (15 februari) en op zaterdag 11 april neemt Tania Stadsbader de groep op sleeptouw op het parcours van de kasseienklassieker Parijs-Roubaix. Nog in het buitenland staan de fietsmeerdaagse naar het Spaanse Mojacar (10 – 17 mei), de rit naar het Franse Bonsecours (7 juni) en de Maratrona in de Italiaanse Dolomiten (5 juli) op het programma. Verder wordt in eigen streek deelgenomen aan de Pajotse 400 km (19 juni). De club zelf pakt ook nog uit met de organisatie van de fietshappening ‘De Taalgrensroute’ (15 augustus), de tweedaagse rit naar Chimay (5 - 6 september) en met de 2de editie van de Herfstmountainbiketochten (18 oktober).
Op zondag 16 augustus dan weer is er een bijzondere reünie voor de gewezen leden. Het feestjaar wordt afgesloten met het clubdiner (21 november).
Meer info op www.draisineken.be .         
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief