HERNE - Reeks Start-to-run’s al aan 9de editie toe

C21

HERNE - Reeks Start-to-run’s al aan 9de editie toe

Start_to_run_9e_editie
HERNE - Reeks Start-to-run’s al aan 9de editie toe - © Deschuyffeleer
 
Start_to_run_lente_2015__2_
HERNE - Reeks Start-to-run’s al aan 9de editie toe - © Deschuyffeleer
 

Begin deze week trokken nagenoeg 25 start-to-runners in het domein Ter Rijst opnieuw de loopschoenen aan. Ook deze keer nemen zij zich samen voor om in 10 weken tijd een aanvaardbare conditie op te bouwen. De Start-to-run’s in de gemeente met  Jean-Luc Deherder als voorman zijn zo al aan de 9de editie toe. De allereerste sessie startte in het voorjaar van 2011.

Start-to-run is een loopprogramma dat inmiddels al tienduizenden Vlamingen de smaak van het lopen en conditieopbouw heeft bijgebracht. Omdat het oog ook wel wat wil kiest mentor/trainer/coach Jean-Luc steevast het domein Ter Rijst langsheen Assesteenweg tussen Kokejane en Herfelingen uit als oefenterrein. De ruime parking, de goede wegen en de prachtige licht heuvelachtige dreven lenen zich immers uitstekend tot wandelen en joggen.
 
De eerste sessies zijn vooral een opeenvolging van lopen en stappen op verharde paden. Later worden de stapmomenten afgebouwd om zo progressief te komen tot het resultaat van 30 minuten of  5 km lopen. Dit gebeurt dan op het verhard parcours van 1,8 km met lussen en doorgangen doorheen het overige gedeelte van het park en het bos.
 
Wie alsnog wil deel uitmaken van het gezelschap kan iedere dinsdag en donderdag om 19u30 aansluiten op de parking van het domein. De kandidaat runner dient zich in eerste instantie niet te voorzien van speciale loopschoenen. De betere sportschoen voldoet perfect.
 
Alle deelnemers zijn overigens verzekerd.
 
Om de twijfelaars toch nog over de schreef te halen geeft Jean-Luc alvast ook maar al te graag de top-10 mee van de meest misbruikte smoezen om toch maar niet te bewegen. Maar daartegenover stelt hij dan weer ook de tegenargumenten:
 
Ik ben te moe  - Extra bewegen na een werkdag levert juist meer energie op en verfrist. Je wordt minder snel moe als je voldoende beweegt en je voelt je fitter.
Ik heb geen tijd  - Je hoeft niet veel extra tijd te voorzien. Door kleine aanpassingen in je dagelijkse activiteiten stapel je heel de dag 'beweegtijd' op.
Ik beweeg al genoeg  - Beweeg je echt 30 minuten per dag? Dan ben je goed bezig! Maar hoe meer je beweegt, hoe beter je je zal voelen.
Ik ben te dik  - Wat meer bewegen zorgt er, samen met het aanpassen van je voeding, voor dat je gewicht kan verliezen.
Ik ben geen sportief type  - Om voldoende te bewegen hoef je echt niet sportief te zijn. Er zijn heel wat mogelijkheden om meer te bewegen in je dagelijks leven.
Ik heb gezondheidsproblemen  - Bewegen is vaak goed voor de gezondheid, ook tijdens revalidatie en herstel. Vraag je arts advies over wat je kan en mag doen.
Ik ben te oud  - Oudere mensen die meer bewegen blijven langer fit en hebben minder kans om te vallen. Ook botontkalking krijgt minder kans.
Bewegen is duur  - Bewegen is veelal gratis. Vaak kan je zelfs besparen door te bewegen zoals benzine besparen door de auto thuis te laten.
Het is te laat om te beginnen sporten  - Het is nooit te laat om extra te bewegen. Je zal zien, je voelt je fitter en een goede conditie zorgt ervoor dat je volop van je vrije tijd kan genieten.
Ik hou het toch niet vol  - Plan bewegingsactiviteiten samen met je gezin, een vriend, collega of buur. Het is leuker en je stimuleert elkaar om vol te houden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief