HERNE – Wie levert het logo voor het vernieuwde Dominicanessenklooster aan?

C21

HERNE – Wie levert het logo voor het vernieuwde Dominicanessenklooster aan?

Dsc01408
HERNE – Wie levert het logo voor het vernieuwde Dominicanessenklooster aan? - © Deschuyffeleer
 

Zoals eerder al aangekondigd op deze internetkrant is het gemeentebestuur op zoek naar een logo voor het vernieuwde Dominicanessenklooster. Het schrijft daartoe dan ook een wedstrijd uit. Uitsluitend de inwoners van Herne kunnen, ieder met slechts één ontwerp, aan de wedstrijd deelnemen. De ontwerpen dienen vóór vrijdag 26 juni aangeleverd. 

Het logo moet door zijn visuele uitstraling bijdragen tot de herkenbaarheid van de locatie. Het dient daarbij ook een symbolische weergave te zijn van de typische kenmerken en karakteristieken van het klooster zoals daar zijn het open en groen karakter, het cultureel aanbod en het religieus verleden. Verder dient het logo eenvoudig en duidelijk te zijn.
Deelname
Iedere inwoner van Herne mag deelnemen aan de wedstrijd. Dit kan door één ontwerp in te dienen uiterlijk tegen 26 juni in een gesloten omslag en tegen ontvangstbewijs bij de dienst vrije tijd, via aangetekend schrijven of via mail naar franciska.dekens@herne.be. Op de omslag moet duidelijk “wedstrijd logo” geschreven staan.
Winnaar
Het winnende logo wordt gekozen door een jury samengesteld door het college van burgemeester en schepenen. Als beloning kan de winnaar één keer gratis gebruik maken van de vernieuwde zalen van het klooster conform de voorwaarden vastgesteld in het in opmaak zijnde nieuw gebruiksreglement. De winnaar ontvangt daar bovenop eveneens 100 euro aan waardebonnen te besteden bij de handelaars in de gemeente.
Renovatie
De site van het Dominicanessenklooster is momenteel grotendeels aan een opknapbeurt en een herinrichting toe. Die worden binnenkort overigens afgerond. Zo zijn er, naast een polyvalente ruimte en klaslokalen, ook lokale opvangwoningen (LOI) voor asielzoekers en één noodwoning voorzien. Die noodwoning ten behoeve van het OCMW is bestemd om mensen tijdelijk op te vangen die door één of ander ongeluk of gebeurtenis hun woongelegenheid verliezen.
De achtertuin dan weer werd reeds helemaal heraangelegd in samenwerking met het Regionaal Landschap en Pro Natura. Bomen en struiken werden er opnieuw aangeplant alsook een moestuin aangelegd. Café Courgette zette er in samenwerking met Velt trouwens al een moestuinwerking op waarbij onder meer kinderen met mindere kansen er via het project Groentenkans een moestuin leren bewerken.
Opening
Om de vernieuwde ontmoetingsplek voor de inwoners en hun verenigingen feestelijk te openen gaan op zaterdag 8 augustus de poorten wijd open. Tijdens dit feestelijk gebeuren zal het logo voor het klooster eveneens onthuld worden.
Meer info over de wedstrijd bij franciska.dekens@herne.be of via 02/397.11.64.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief