HERNE – Vernieuwd Dominicanessenklooster wordt nu ook feestelijk opengesteld

C21

HERNE – Vernieuwd Dominicanessenklooster wordt nu ook feestelijk opengesteld

Kloosterfeest_8_aug_2015
HERNE – Vernieuwd Dominicanessenklooster wordt nu ook feestelijk opengesteld - © Deschuyffeleer
 
Kloosterfeest_8_augustus_affiche
HERNE – Vernieuwd Dominicanessenklooster wordt nu ook feestelijk opengesteld - © Deschuyffeleer
 

Met het Kloosterfeest op zaterdag 8 augustus opent het gemeentebestuur officieel het gedeeltelijk gerenoveerd Dominicanessenklooster in de H. Geeststraat pal op de grens met Edingen. Dit wordt gevierd met een waar volksfeest in samenwerking met tal van verenigingen en vrijwilligers. Voor de bestuursploeg van burgemeester Kris Poelaert moet het kloosterfeest tevens uitgroeien tot een gebeuren dat de Hernenaren samenbrengt om elkaar beter te leren kennen.

Volks gebeuren
Vanaf 14u kan iedereen dan ook de sfeer van dit volks gebeuren komen opsnuiven en zich vergewissen van de uitzonderlijke waarde van het reeds gerenoveerd kloostergedeelte. De bezoekers kunnen er zich dan ook al te goed doen aan een heerlijke tas fair trade koffie met een stuk mattentaart, een artisanaal ijsje, een kommetje rijstpap, kaas, een Kartuizerbier en nog zo veel meer. Ondertussen zorgen Luc Ooghe en Antoon voor de muzikale sfeer.
Doorlopend vinden tal van activiteiten plaats in en rond de kloostertuin. Zo kunnen de allerkleinsten zich uitleven op het springkasteel of zich laten omtoveren tot een bijtje in de grimestand. Uniek is het paneel, op werkelijke grootte van het origineel schilderij, van ‘De Boerenbruiloft’ van Pieter Bruegel. Als volleerde schilders mogen kinderen met verf en penseel deze afdruk inkleuren. Wie liever speelt kan deelnemen aan het jeugdspel van de jeugdverenigingen.
Tegelijkertijd vindt binnen in het klooster een tentoonstelling plaats van de kunstkringen artHe en Hernia. Ook beeldmateriaal van het klooster vroeger en nu wordt tentoongesteld. En nog in de tuin kunnen de bezoekers ook deelnemen aan de workshops om biosmos en insectenhotels te maken.
Volksdansen
Van 17 uur tot 18 uur vindt een initiatie volksdans plaats onder leiding van Titty. Enkele pasjes wagen en nadien even uitblazen met een frisse pint in de hand is hier dan ook de boodschap. Hongerigen krijgen vervolgens de gelegenheid aan te schuiven voor varken aan het spit. Kaarten in voorverkoop hiervoor kosten 15 € voor volwassenen en 10 € voor kinderen. Aan de kassa kosten deze respectievelijk 17 € en 10 €. De kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van het bestuurscollege, de leden van de werkgroep, op het gemeentehuis en in de bibliotheek.
Zangtalenten kunnen vanaf 19u aan hun trekken komen tijdens het Café Chantant. Tijdens dit zanguurtje kan iedereen samen met Lady Safira & The Silver Fox luidkeels de bekendste klassiekers meezingen.
Nieuw logo
Achteraf worden het nieuw logo van het Dominicanessenklooster onthuld alsook de winnaar bekendgemaakt van de gezinswedstrijd waaraan de bezoekers de hele dag kunnen deelnemen. Dan is het de beurt aan ere-burger Maurits van Liedekerke om een gedicht, speciaal geschreven voor deze gelegenheid, voor te dragen.
Hoogtepunt van de avond wordt alleszins een optreden van BAKcantate om 21 uur. Dit gelegenheidscombo bestaat uit Kris Baert, Walter Evenepoel (Arjuin), Eddy Peremans en Lieven Vandenneucker (KOKhER). Een unieke combinatie die beslist zorgt voor flink wat sfeer en ambiance om de avond op volkse wijze af te sluiten.
Meer info op www.herne.be, bij schepen van feestelijkheden Patrick De Vos, schepen van cultuur Marie-Louise Devriese en diensthoofd Vrije Tijd Franciska Dekens.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief