HERNE – Speelpleinwerking Winnepoe sloot terug de vakantiepoorten

C21

HERNE – Speelpleinwerking Winnepoe sloot terug de vakantiepoorten

Afsluiter_winnepoe_2015__4_
HERNE – Speelpleinwerking Winnepoe sloot terug de vakantiepoorten - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_winnepoe_2015__5_
HERNE – Speelpleinwerking Winnepoe sloot terug de vakantiepoorten - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_winnepoe_2015__7_
Samen met Dries Thienpondt waren het de twee overige coördinatoren Shauni Vervale en Kim Janquart die instonden voor de opstelling van de weekprogramma’s - © Deschuyffeleer
 

Na twee maanden drukke activiteiten sloot speelpleinwerking Winnepoe in de parochielokalen in de Lindestraat haar activiteiten succesvol af met een uitgebreide ontvangst van de ouders en de familie van de kinderen en een barbecue voor de leiding en de monitoren. De speelpleinwerking was ook dit jaar een co-organisatie van de jeugddienst en het OCMW. Kinderen vanaf 2,5 tot 12 jaar zijn er welkom tijdens de vakantiemaanden.

Drie coördinatoren en zestien monitoren, hoofdzakelijk uit de gemeente, zorgden samen voor de gedegen opvang van dagelijks zo’n dertig kinderen. Die coördinatoren en monitoren speelden gretig in op de aangeboden goedbetaalde en leuke vakantiejob. Eén van hen is Dries Thienpondt. Nu al voor de 10de keer tekende hij in voor de speelpleinwerking, eerst als monitor en daarna als coördinator. “Dit wordt meteen ook mijn laatste vakantiejob” vertelt hij. “Binnen een paar dagen sta ik als leraar Latijn en Nederlands voor de klas”.
Samen met Dries Thienpondt waren het de twee overige coördinatoren Shauni Vervale en Kim Janquart die instonden voor de opstelling van de weekprogramma’s. Zo werd een zo groot mogelijke variatie ingebouwd rekening houdend met én de leeftijd én de interesses van de kinderen. Ook met de weersomstandigheden diende te worden rekening gehouden. De dagen werden ook opgevuld met knutselmomenten en gevarieerde spelletjes per leeftijdscategorie. Haast iedere week was er ook wel een uitstap voorzien. Op het rijk gevulde programma stonden zo een namiddag zwemmen in het watercomplex Nautisport in Edingen en een bezoek aan speeltuin Mong Blok in Pepingen waar gretig gebruik werd gemaakt van de springkastelen en de talrijke speeltuigen. Ook maakte het gezelschap dit jaar een daguitstap naar Walibi.
Het zijn de gemeentelijke jeugdconsulent en de OCMW-medewerkster Linda Thiels die nauwlettend toekeken op het goede verloop van de werking.
De werklieden Thierry, Patrick en Yoeri dan weer stonden de hele tijd op hun beurt in voor een passend onderhoud van het rijk assortiment aan plonsbaden, go-cars, auto’s, tractors en ander rollend en rijdend speelgoed. Samen met de herinnering aan een onvergetelijke vakantie zijn al die zaken inmiddels al veilig en wel en opnieuw gebruiksklaar voor een volgende gelegenheid opgeborgen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief