HERNE – Zoek de Fairtrademand!

C21

HERNE – Zoek de Fairtrademand!

Fairtrademand_1
HERNE – Zoek de Fairtrademand! - © Deschuyffeleer
 

Wie graag een over(h)eerlijke fairtrademand wil bekomen kan die alvast op zaterdag 17 oktober vanaf 12 u stipt opzoeken ergens in Herne. Want dan post Herne Solidair op de facebookpagina www.facebook.com/fairtradekalender daartoe een foto van een locatie in de gemeente met een bijhorende opdracht en bijkomende hints.

Wie de locatie vindt en zo snel mogelijk met het gevraagde voorwerp opdaagt tussen 12 en 13 u komt in aanmerking voor het verkrijgen van de leuke fairtrademand. De wedstrijd vertoont zo dan ook een hoog De Stoel-gehalte van het populaire TV-één zomerprogramma 1.000 zonnen.
Eerlijke handel of fair trade staat in de Westerse wereld voor internationale handel waarbij duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden wordt bevorderd door het aanprijzen van de specifieke exportproducten vanuit die landen naar de rijke Westerse landen. De meest relevante exponenten hiervan zijn dan de eerlijke prijzen die de lokale koffieboeren, de cacaoboeren en de bananenboeren her en der in de wereld krijgen voor hun geteelde exportproducten. Daarbij worden aan fairtrade-producten meestal ook wel strengere milieueisen gesteld.
De actie gaat uit van Herne Solidair, de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkeling. De raad groepeert zowel de plaatselijke verenigingen die iets met ontwikkelingshulp te maken hebben als de lokale hulporganisaties zoals Ziekenzorg en Kom-op-tegen-Kanker.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief