HERNE – CD&V-nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van minister Koen Geens

C21

HERNE – CD&V-nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van minister Koen Geens

Nieuwjaar_cd_v_herne_met_minister_geens__3_
HERNE – CD&V-nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van minister Koen Geens - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_cd_v_herne_met_minister_geens__1_
HERNE – CD&V-nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van minister Koen Geens - Burgemeester Kris Poelaert © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_cd_v_herne_met_minister_geens__2_
HERNE – CD&V-nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van minister Koen Geens - Glenn Deherder - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_cd_v_herne_met_minister_geens__4_
HERNE – CD&V-nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van minister Koen Geens - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_cd_v_herne_met_minister_geens__6_
HERNE – CD&V-nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van minister Koen Geens - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_cd_v_herne_met_minister_geens__9_
HERNE – CD&V-nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van minister Koen Geens - Glenn Deherder (Afdelingsvoorzitter) Brent Roobaert (Jongerenvoorzitter) © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_cd_v_herne_met_minister_geens__8_
HERNE – CD&V-nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van minister Koen Geens - © Deschuyffeleer
 

Minister van Justitie was de eregast op de nieuwjaarsreceptie van de plaatselijke CD&V-afdeling in het Dominicanessenklooster. Dat was meteen ook een opsteker voor Glenn Deherder die zopas de voorzittersfakkel van de afdeling overnam van ‘Apollo’ Michaël Schoukens. En de minister had nog goed nieuws mee over het vredegerecht. Zo zou er in de toekomst ook nog wekelijks zitting gehouden kunnen worden in Herne.

Minister Koen Geens

De minister prees zich bijzonder gelukkig de bijeenkomst te kunnen bijwonen in het bijzijn van Kris Poelaert en van Michel Doomst, de twee meest populaire burgemeesters van het Pajottenland. Voor de minister is het duidelijk dat “de wereld nu ons dorp is geworden”. Rond de fenomenen zoals IS en de massale instroom van asielzoekers gaf hij aan dat “zolang de toestand in het Midden-Oosten niet is opgelost wij daar zullen moeten mee leren leven”. Hij verwees ook naar de verdiensten van het Klimaatplan van Parijs, waarbij de wereld eindelijk heeft ingezien dat het anders moet met ons klimaat. Hij stond ook stil bij de gedachte dat Europa nu al 70 jaar geen oorlog meer gekend heeft en dat dit de verdienste is van Europa zelf. Ook werd door Europa de euro-crisis bezworen. En ook om de vluchtelingencrisis op te lossen kijkt de minister naar Europa maar “Europa moet dat willen oplossen”.
Dorpelijke warmte
Burgemeester Kris Poelaert riep de afdelingsleden op samen het meest van al werk te maken van “dorpelijke warmte zonder daarbij onze toekomst en visie te vergeten zoals daar zijn meer woonaanbod via het RUP Fondatel, meer werkgelegenheid met het RUP tot uitbreiding van de KMO-zone, meer assistentiewoningen via het RUP St-Felix en de creatie van een zone voor openbaar nut via het in de stijgers staande RUP Markevallei achter het gemeentehuis”.
Ook de Gooikse burgemeester Michel Doomst kwam als Vlaams volksvertegenwoordiger zijn partijgenoten een riem onder het hart steken.
Nieuwe voorzitter
De bijeenkomst was ook de gelegenheid om Glenn Deherder voor te stellen als nieuwe afdelingsvoorzitter. “Met Glenn hebben wij opnieuw gekozen voor een jonge en gedreven voorzitter die van kindsbeen af al sterk verankerd is in het verenigingsleven”, hield burgemeester Kris Poelaert voor. “Samen met jongerenvoorzitter Brent Roobaert en de eveneens nieuw aangestelde afdelingssecretaris Michaël Schoukens maken zij voor onze partij én voor Herne een trio met een gouden toekomst uit”.
Over het vredegerecht kon minister Koen Geens meedelen dat nu ook de kogel door de kerk is om wekelijks toch nog één dag zitting in Herne te houden. De detailregeling dient wel nog uitgewerkt met de dienstdoende vrederechter.
Strijd tegen de inbraken
Om het opnieuw door een inbrakenplaag geteisterd Herne ietwat veiliger te maken zegde de minister tenslotte ook toe om bij zijn collega van Binnenlandse Zaken tussenbeide te komen om voor een tijdje personeel van de federale politie in versterking te detacheren bij de politie Pajottenland. En bij de Procureur des Konings van Asse-Vilvoorde dan weer beloofde hij eveneens te pleiten om een krachtdadig halt toe te roepen aan de dievenbendes die het Pajottenland momenteel onveilig maken. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief