Ook HERNE neemt deel aan de 10.000 stappenclash

C21

Ook HERNE neemt deel aan de 10.000 stappenclash

1000_stappen_herne
Ook HERNE neemt deel aan de 10.000 stappenclash - © Deschuyffeleer
 

Net zoals buurgemeente Bever neemt ook Herne deel aan de 10.000 stappenclash, het project ontstaan in de schoot van de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen aan de universiteit van Gent in nauwe samenwerking met de afdelingen van het Vlaamse Lokaal Gezondsheidsoverleg (de Logo’s). Ook de Vlaamse overheid en een reeks naderhand toegetreden partners, waaronder de ziekenfondsen, steunen de actie om de mensen aan te zetten meer te bewegen en zo hun gezondheidstoestand te verbeteren. De actie loopt van 30 april tot en met 28 mei.

Een Japanse dokter stelde enkele jaren terug vast dat de gezondheid van de mens fundamenteel verbetert door simpelweg meer te bewegen tijdens de dagelijkse activiteiten. Ondertussen zijn wetenschappers wereldwijd het met hem eens. Via het project ’10.000 stappen Vlaanderen’ willen het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie, de Logo’s en de universiteit van Gent nu alle Vlamingen stimuleren om elke dag voldoende te bewegen. Het  agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid  zorgt voor de financiële input en ondersteuning. Dit past in het Vlaamse preventiebeleid. Een deel van de middelen werd gebruikt om een projectcoördinator aan te stellen. Dat werd dan het Vlaams Instituut voor Volksgezondheid en Ziektepreventie
Meer bewegen
Ook Herne is inmiddels in het project ingestapt en spoort zo zijn inwoners dan ook aan deel te nemen aan de actie. Om voldoende te bewegen hoeft de mens overigens helemaal niet te sporten. Een manier om dag in dag uit meer te bewegen voor een goede gezondheid, meer energie te tanken en minder stress op te bouwen is wel bijzonder eenvoudig. Meer stappen zetten. Per dag 10.000 stappen is ideaal. Voor 65-plussers dan weer worden 8.000 stappen per dag aanbevolen.
Om gemakkelijk de stappen te tellen wordt best gebruik gemaakt van een stappenteller. Om zijn stappen in aanmerking te laten komen voor het totaal van de gemeente dienen de deelnemers zich wel vooraf te registreren op de website www.10000stappen.be . Bij de eerste keer dient de postcode ‘1540’ ingegeven te worden en zo worden de stappen automatisch bij de groep Herne bijgeteld. Daarna wordt best elke dag het aantal stappen doorgegeven. Alleszins dienen de stappen meegedeeld ten laatste op 1 juni. Het aantal stappen en de tussenstand kunnen ook dagelijks opgevolgd worden op de wereldkaart.
Stappentellers zijn te koop zijn in elke Colruyt-winkel, apotheker of thuiszorgwinkel in je buurt. Fietsen en extra beweging gedurende 10 minuten mogen ingebracht worden voor 1.500 stappen. Wie liever een app of een andere tool gebruikt om zijn stappen te tellen kan dit checken op www.10000stappen.be .
De gemeente met de meest getelde stappen wordt beloond met 2.000€. Ook Logo Zenneland stelt alleszins enkele prijzen ter beschikking.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief