HERNE - Bosgroep huldigde honderdste lid

C21

HERNE - Bosgroep huldigde honderdste lid

Editiepajot_herne_planten_1_foto_marc_colpaert
 
Editiepajot_herne_planten_2_foto_marc_colpaert
 

Zaterdag zette de Bosgroep Zuidwest Brabant in Herne, tijdens haar nieuwjaarsreceptie, het honderdste lid van de vereniging op een ludieke manier ‘in de bomen’. Het bestuur samen met vrienden en familie plaatsten een driehonderdtal bomen op de weide van Roger Vandermeeren, het honderdste lid van de Bosgroep. Met deze actie wil deze vereniging aantonen dat ze open staan voor elke boseigenaar en hen met raad en daad willen bijstaan bij het beheren van hun bos.

Een bosgroep is een ledenvereniging die bosbeheerders en sympathisanten samen brengt en werd in het leven geroepen door de Vlaamse Overheid. “ Een bosgroep is er voor en door de boseigenaar en biedt advies op maat, ondersteuning, coördinatie en opvolging aan de eigenaars die dat wensen”, verklaarde voorzitter Luk Vandenbrande van de Bosgroep Zuidwest Brabant.  Elk advies moet objectief en correct zijn, en de eigenaar behoudt steeds het zeggenschap over het bos. Vlaanderen telt momenteel 19 bosgroepen, goed voor ruim 5.700 leden-boseigenaars, die samen meer dan 36.000 hectare bos vertegenwoordigen. “ Dat aantal groeit nog elke dag. De Bosgroep Zuidwest Brabant vzw werd pas officieel opgericht op 26 juni 2008 voor de regio Pajottenland en Zenne & Zoniën, maar toch kunnen wij vandaag ons honderdste lid – Roger Vandermeeren - vieren”, aldus Vandenbrande

Roger Vandermeeren, woonachtig in Lettelingen(Edingen), is een typische Vlaamse boseigenaar. Tijdens het vorige kapseizoen werden de populieren op zijn perceel in de Kleine Broekstraat in Herne gerooid. Het bosdecreet verplicht Roger nu tot het heraanplanten van de 18 are dat het perceel groot is.

Meteen kwamen de vragen: welke boomsoort kan ik aanplanten?, hoeveel moeten het er zijn?, waar kan ik ze aankopen? wie zal ze aanplanten?. Dat laatste werd alvast opgelost door het aanplanten van 300 essen op 24 januari door de leden van de Bosgroep en vrienden, maar ook voor de andere vragen bood de Bosgroep een antwoord. “ Ik kreeg van de Bosgroep een antwoord op mijn vele vragen die ik had, het is dan ook een schitterend initiatief. Naast leden van de Bosgroep hebben ook vrienden en familie zoals mijn kleinkinderen Marion, Maxime, Davy, Nicolas en mijn vrouw Marieken meegeholpen om de bomen te planten”, vertelde Roger Vandermeeren.

Door de regen van de afgelopen dagen was de weide van Roger op sommige plaatsen zeer drassig. Dit kon echter de pret niet bederven en de aanwezigen zorgden ervoor dat alle driehonderd boompjes geplant geraakten. Daarna was de tijd aangebroken voor de nieuwjaarsreceptie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 24 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 16 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 12 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2022

archief