HERNE – Bestuursploeg CD&V hengelt naar oordeel inwoners over haar beleid

C21

HERNE – Bestuursploeg CD&V hengelt naar oordeel inwoners over haar beleid

Cd_v_herne
HERNE – Bestuursploeg CD&V hengelt naar oordeel inwoners over haar beleid - © Deschuyffeleer
 
Cd_v_herne__bevraging__955_x_668_
HERNE – Bestuursploeg CD&V hengelt naar oordeel inwoners over haar beleid - © Deschuyffeleer
 

De plaatselijke CD&V-afdeling die met 16 van de 17 zitjes de absolute meerderheid heeft in de gemeenteraad, trekt naar de inwoners met een vragenlijst om hun mening te kennen voor het uitstippelen van het beleid voor de komende jaren en voor het halverwege de legislatuur beoordelen van het thans gevoerd beleid. De bevraging gaat over financiën, milieu en openbare werken, veiligheid en verkeer, jeugd-cultuur-sport, sociaal beleid, toerisme, gemeentelijke informatie en een mogelijke fusie.

Naast het zich uitspreken over een reeks algemene stellingen krijgen de inwoners bij de enquête eveneens de kans zelf suggesties naar voren te schuiven. De omslagen met de formulieren worden eerstdaags in alle brievenbussen in de gemeente gedropt door de partijleden. Ook kan de vragenlijst geplukt worden op www.herne.cdenv.be . “Het is de bedoeling dat wij respect betonen voor de ideeën van alle inwoners, zowel jong of oud als nieuwe inwoner of autochtoon. Dat is voor ons van het allergrootste belang”, zegt voorzitter Glenn Deherder.
“Wij vragen dan ook dat binnen een gezin zoveel mogelijk gezinsleden aan de enquête  zou deelnemen. Daarom ook dat op de website van onze partijafdeling steeds bijkomende formulieren kunnen afgehaald worden. De bevraging is overigens volkomen anoniem. De antwoorden worden ingewacht tegen het eind van dit jaar. De antwoordformulieren dienen door middel van een bijhorende omslag portvrij toegestuurd aan CD&V, CD&V Herne Enquête, DA-853-562-2 in 1040 Etterbeek. De mededeling van de resultaten dan weer wordt voorzien in het voorjaar”, vervolgt de voorzitter.
De bevraging houdt in dat in principe een score wordt toegekend aan iedere geponeerde stelling. Die score loopt van 1 tot 4 waarbij 1 betekent dat men het met de stelling helemaal niet eens is, een 4 dat men volledig akkoord gaat. “Die 4 scores zijn nodig om de deelnemers te verplichten zich akkoord of niet-akkoord uit te spreken. Anders zouden zij zich bij een oneven aantal scores al te gemakkelijk kunnen wegsteken achter een noch pro noch contra”, voegt Glenn Deherder er nog aan toe.          
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief