HERNE – Het werd opnieuw een spetterend Lentefeest voor de senioren

HERNE – Het werd opnieuw een spetterend Lentefeest voor de senioren

Lentefeest_senioren_bavo_2017__11_
HERNE – Het werd opnieuw een spetterend Lentefeest voor de senioren - Voorzitter Michel Pillet, schepen Marie-Louise Devriese en coördinator Carine Van de Velde - © Deschuyffeleer
 
Lentefeest_senioren_bavo_2017__5_
HERNE – Het werd opnieuw een spetterend Lentefeest voor de senioren © Deschuyffeleer
 
Lentefeest_senioren_bavo_2017__7_
HERNE – Het werd opnieuw een spetterend Lentefeest voor de senioren © Deschuyffeleer
 
Lentefeest_senioren_bavo_2017__12_
HERNE – Het werd opnieuw een spetterend Lentefeest voor de senioren © Deschuyffeleer
 
Lentefeest_senioren_bavo_2017__15_
HERNE – Het werd opnieuw een spetterend Lentefeest voor de senioren © Deschuyffeleer
 
Lentefeest_senioren_bavo_2017__17_
HERNE – Het werd opnieuw een spetterend Lentefeest voor de senioren © Deschuyffeleer
 
Lentefeest_senioren_bavo_2017__18_
HERNE – Het werd opnieuw een spetterend Lentefeest voor de senioren met DJ James Brown © Deschuyffeleer
 

Meer dan 200 senioren uit de gemeente tekenden in voor de tweede editie van hun Lentefeest in het Bavocentrum in Herfelingen. Deze organisatie in een samenwerking van de seniorenadviesraad en het gemeentebestuur is er vorig jaar gekomen als vervanger van het Sinterklaasfeest. Op het programma stonden deze keer koffie,  gebak dat dit jaar aangeleverd werd door de bakkerij Dehaen-De Muylder uit Kokejane en een flinke brok muzikale animatie.

Tussendoor mocht voorzitter Michel Pillet ook drie waardebonnen van reizen Rantour uit Affligem verloten. Mits een betalende gezel mee op reis te nemen kunnen drie gelukkigen zo gedurende een week mee naar het Spaanse Lloret de Mar, de welbekende trekpleister van het reisagentschap aan de Costa Brava. De gelukkigen waren Jeanne Barbé, Irène Van Reepinghen en Clothilde Deblander.
Een bijzonder danslustig publiek
De Geraardsbergse dj James Brown verzorgde het muzikale luik. Een ganse namiddag lang draaide hij de ene danshit na de andere wat dan ook door het bijzonder danslustig publiek meer dan gesmaakt werd. Wie deze top-dj graag nog eens aan het werk hoort en ziet kan hiervoor binnenkort terecht op de feestavond ter gelegenheid van de 40ste editie van de jaarmarkt op vrijdagavond 2 juni in de tent van het jaarmarktcomité langsheen de Ninoofsesteenweg. “De senioren waren heel enthousiast en vroegen meteen of hij volgend jaar nog zou mogen terugkomen”, aldus gemeentelijk coördinator Carine Van de Velde.
Ook zondag 18 mei wordt voor de Hernse senioren beslist een topdag. Die dag neemt voorzitter Michel Pillet en zijn rechterhand Carine Van de Velde alle 55+ers uit de gemeente mee voor een zomerse en alleszins niet te missen boottocht. De boot Ark neemt het gezelschap dan aan boord aan de scheepsfift van Strépy-Thieu om zo via het aquaduct, het Hellend Vlak van Ronquières en de sluizen van Ittre en Lembeek zijn eindbestemming in Halle te bereiken. Catering en busvervoer zijn voorzien. Nadere informatie via deze LINK.

Het Lentefeest mag gerust een superfeestje genoemd worden. Toch viel er ook een valse noot te noteren. Zo moest het coördinator Carine Van de Velde duidelijk van het hart dat zij het unfair vindt dat er zo veel stoelen onbezet bleven. “Telkens het gaat om een gratis activiteit hebben wij te maken met mensen die zich inschrijven en op de dag zelf hun kat sturen. Dat is dubbel unfair omdat wij niet alleen blijven zitten met een grote overschot aan spijs en drank maar vooral ook omdat ik naar het einde van de inschrijvingsperiode toe tientallen begerigen dien teleur te stellen. In ons bestuur zullen wij dan ook moeten bespreken hoe wij dergelijke toestanden in de toekomst kunnen voorkomen”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2017
Godelieve Deschujyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief