HERNE – Jaarmarktcomité blikt bijzonder tevreden terug op 40ste editie

HERNE – Jaarmarktcomité blikt bijzonder tevreden terug op 40ste editie

1_afsluiter_jaarmarkt__7_
HERNE – Jaarmarktcomité blikt bijzonder tevreden terug op 40ste editie - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_jaarmarkt__1_
HERNE – Jaarmarktcomité blikt bijzonder tevreden terug op 40ste editie - Het jaarmarktcomité - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_jaarmarkt__6_
HERNE – Jaarmarktcomité blikt bijzonder tevreden terug op 40ste editie - Een ruime delegatie 'helpende handen' - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_jaarmarkt__7_
HERNE – Jaarmarktcomité blikt bijzonder tevreden terug op 40ste editie - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een gezellige bijeenkomst in het Bavocentrum in Herfelingen maakte het Jaarmarktcomité een eerste balans op van de 40ste editie van zijn geesteskind. Het was tevens de gelegenheid om de tientallen medewerkers op een passende wijze te bedanken voor al hun hulp, inspanningen, bijstand en steun voor, tijdens en na het jaarmarktgebeuren en de voorafgaande feestelijke randactiviteiten. Zo kon dan ook het aansnijden van een grote en smakelijke verjaardagstaart door de leden van het comité met voorzitter Jean-Pol Demel niet op het programma ontbreken.

Een dikke pluim op de hoed
De jaarmarkt bleek eens te meer een voltreffer. Opnieuw zakten duizenden en duizenden bezoekers af naar het gebeuren, dat in de streek bekend staat als de ‘warmste, de sympathiekste en de leukste’ jaarmarkt van uren in de ronde. Naast het succes van de jaarmarkt zelf bleken ook zowel ‘Vlambiance’ met zijn resem Vlaamse vedetten de vrijdag voordien voor de viering van de 40ste editie als het eetfestijn op pinksterzondag bij het publiek en de sympathisanten in goede aarde te zijn gevallen. Het drieluik was dan ook één groot succesverhaal, een dikke pluim op de hoed van het comité en een aardig meegenomen promotie voor Herne als het Groene Kwadrant bij uitstek.
Voorzitter Jean-Pol Demel: “Niettegenstaande de organisatie van onze jaarmarkt grotendeels berust op routine is het in de aanloop naar iedere nieuwe editie toch nog steeds een uitdaging om het telkens opnieuw nog beter te doen dan het voorgaande jaar. Een uitgangspunt dat weliswaar alleen maar kan vaste vorm krijgen dankzij de inzet van vele doeners en denkers. Een succesvolle jaarmarkt op poten zetten is veel meer dan een paar dagen de handen uit de mouwen steken. Voor het grotendeel van onze comitéleden is het haast een voltijdse bezigheid waarbij met een niet aflatende inzet en enthousiasme telkens en opnieuw wordt uitgekeken naar beter, nieuwer, hedendaagser, origineler, aangenamer en veiliger”.
Iedere jaarmarkt haar eigen verhaal
Een dergelijke bijeenkomst is overigens ook de gelegenheid om hier en daar sappige verhalen te horen opdissen die als niet ‘vatbaar voor publicatie’ worden meegegeven en situaties schetsen die merendeels onder de wet van Murphy hun beslag kregen. Zo kunnen de voorbereidende vergaderingen soms flink wat uitlopen en is ook het opstellen van het podium in de feesttent is blijkbaar niet evident.
Mogelijk opnieuw rundveeprijskampen       
Gewoontegetrouw werd er ook al sporadisch gesproken over de plannen voor toekomend jaar. “Mogelijks kunnen wij dan opnieuw de bezoekers laten genieten van rundveeprijskampen en zo terug een beetje meer aansluiten bij het oorspronkelijk landelijk en agrarisch opzet van de jaarmarkt. De veterinaire-sanitaire omstandigheden evolueren gunstig en concurrentie van andere jaarmarkten op dezelfde dag valt er blijkbaar niet meer te verwachten”, aldus nog een bijzonder tevreden en enthousiaste voorzitter die er op stond voor alle medewerkers aan de jaarmarkt duidelijk te stellen dat ‘we are de jaarmarkt’ en ‘yes, we did it‘.   
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief