HERNE – Snikheet of niet, yes …. we did it!

HERNE – Snikheet of niet, yes …. we did it!

Img_1433
HERNE – Snikheet of niet, yes …. we did it! - © Deschuyffeleer
 
Img_1436
HERNE – Snikheet of niet, yes …. we did it! - © Deschuyffeleer
 

Dat hun kandidatuur en hun project om mee te dingen naar de provinciale titel van ‘sympafietste gemeente’, de wedstrijd met de steun van Radio 2 en die deze finaleweek haar beslag kreeg, niet werd weerhouden belette de Rol-Mopsen uiteindelijk toch niet om op eigen houtje en vastberaden door te gaan met hun fietsproject ‘Ronde van Herne’.

Een karrevracht moed
Met een karrevracht aan moed maar weliswaar ook met een vleugje ontgoocheling waren de vijf deelnemers het alleszins eens dat hun plannen niet geboren zijn onder een gunstig gesternte. Wat begon met het mislopen van een selectie diende bovendien ook nog eens af te rekenen met een strakke verplichte timing die pal midden in de examens viel. En als dat al niet genoeg was deed daarbij ook nog de stralende maar loodzware brandende zon met een middagtemperatuur van nagenoeg 34° de moed voor velen al helemaal in de schoenen zakken.
Niet getreurd echter en gepakt met liters water slingerde het kwintet met de Rol-Mopsen Martine en Veerle op kop zich de ganse namiddag door het Groene Kwadrant. Op hun route vanuit en terug naar het Dominicanessenklooster fietsten zij zo ook langs de Manhove nabij Bever, de Boesmolenstraat nabij Tollembeek, de Kamstaat nabij Kester, de Terlindenstraat nabij Heikruis en de Waardestraat nabij Lettelingen.
Genieten en bewonderen
Door de uitzonderlijke weersomstandigheden werd het dan ook een rustige tocht van goed 30 km waarbij ’genieten en bewonderen’ van al het moois dat het Groene Kwadrant te bieden heeft op de eerste plaats kwam. “Het moet gezegd dat voor de gelegenheid er ook een flinke portie puffen aan te pas kwam”, aldus Martine, die de concurrentie van de gemotoriseerde fietsen daarbij wel even in het juiste perspectief stelde.
Op hun route was het aanbieden van een ijsje door schepen van Sport Patrick Devos in zijn café ‘In de Zoete Inval’ aan de kerk in Herfelingen alleszins een welgekomen intermezzo. Ook burgemeester Kris Poelaert kwam er het gezelschap een welgemeende riem onder het hart steken. Tijdens de rit had het vijftal met Martine, Christel, Carine, Veerle en Michel, de enige man in het gezelschap, intussen wel nog de versterking gekregen van Bertje en Hedwig.
De Rol-Mopsen blijven evenwel niet bij de pakken zitten. Met als uitgangspunt dat ‘voor één slechte oogst, de boer ook zijn schuur niet afsmijt’ werd meteen uitdrukkelijk de geenszins aflatende trend voor de toekomst gezet.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief