HERNE – Nieuwste thriller van Dirk Vanderlinden staat opnieuw bol van de spanning

HERNE – Nieuwste thriller van Dirk Vanderlinden staat opnieuw bol van de spanning

Collage_vanderlinden
HERNE – Nieuwste thriller van Dirk Vanderlinden staat opnieuw bol van de spanning - © Deschuyffeleer
 
Dirk_vanderlinden__3_
HERNE – Nieuwste thriller van Dirk Vanderlinden staat opnieuw bol van de spanning - Dirk Vanderlinden - © Deschuyffeleer
 
Dirk_vanderlinden__4_
HERNE – Nieuwste thriller van Dirk Vanderlinden staat opnieuw bol van de spanning - Bibliotheek Petrus Naghel - © Deschuyffeleer
 
Dirk_vanderlinden__9_
HERNE – Nieuwste thriller van Dirk Vanderlinden staat opnieuw bol van de spanning - © Deschuyffeleer
 

In de bibliotheek Petrus Naghel was het auteur Dirk Vanderlinden (55) uit Herfelingen die er in zijn boekenreeks over The Vandiesel Company zijn jongste thriller ‘Het Charles mysterie’ kwam voorstellen. Als cultuurminnaar en inwoner van Herne vond hij het meer dan aangewezen de plaatselijke bibliotheek alvast een paar exemplaren van zijn nieuwste boek cadeau te doen.  

Ook de vijfde thriller in de reeks over The Vandiesel Company bulkt eens te meer van waanzin, spanning en actie. Zakenman Ludwig Bernholt heeft een groots plan. Die wil de grootsheid van Karel de Grote of Charlemagne evenaren en heeft daarvoor het DNA nodig van enkele grote mannen uit de geschiedenis met de voornaam Charles, van Darwin tot Chaplin, van Lindbergh tot Bukowski. Een gewaagde DNA-diefstal drijft dan de achtkoppige Vandiesel Company, een bijzonder supranationaal team dat door overheden wordt ingehuurd om kritieke situaties op te lossen, tot het uiterste.
Beroepshalve was Dirk Vanderlinden destijds genoodzaakt om veel te reizen. Zijn werkvloer, de vlieghaven van Zaventem, ervaarde hij hierbij als een microcosmische haard waarbij pittige verhalen en wonderbare avonturen van tal van personen als dagelijkse kost opdoken: “Alles wat er in de grote  wereld gebeurt, gebeurt er eveneens op een vlieghaven”. Die schat aan informatie en de ervaringen die hij toen opdeed ruggensteunen hem thans als onuitputtelijke inspiratiebron bij zijn schrijfwerk.  
De thrillerreeks rond The Vandiesel Company zag het levenslicht in 2013. Intussen is de reeks al aangedikt tot vijf lijvige en ultra-spannende werken met ‘Het geheim van Stolzenfels’ (2013), ‘De Fiandre broederschap’ (2014), ‘De Bonsai collectie’ (2015), ‘De Chirusa hyperlink’ (2016) en nu zijn jongste geesteskind ‘Het Charles mysterie’.
Het Charles mysterie speelt zich af in de jaren ’60 in Brussel en de rand hetgeen dan ook voor de lezer bijzonder herkenbaar is. Om opnieuw een boeiend boek te schrijven werkte Dirk Vanderlinden deze keer samen met Beatrijs Vermaercke van het taalteam van AB Correct uit Gent. “De taak van Beatrijs in de geschiedenis van ‘Het Charles mysterie’ gaat veel verder dan die van corrector. Al voordat het manuscript aan zijn einde was en aan de uitgever werd aangeboden vervulde zij overeenkomstig het principe van de ‘vier ogen’ een uitermate probate rol in het geheel”.  
De paperback ‘Het Charles mysterie’ (ISBN: 9789089317551) telt 304 pagina’s en kost 23 euro.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief