HERNE - Centrum voor Basiseducatie reikt certificaten uit

HERNE - Centrum voor Basiseducatie reikt certificaten uit

Img_1589
HERNE - Centrum voor Basiseducatie reikt certificaten uit - © Deschuyffeleer
 
Img_1576
HERNE - Centrum voor Basiseducatie reikt certificaten uit - © Deschuyffeleer
 
Img_1581
HERNE - Centrum voor Basiseducatie reikt certificaten uit - © Deschuyffeleer
 
Img_1594
HERNE - Centrum voor Basiseducatie - Sam Destrijcker, Sofie Van Vaerenbergh, Benedicte Lucas, Walter Defossez en Ilse Van Hemelen - © Deschuyffeleer
 
Img_1595
HERNE - Centrum voor Basiseducatie reikt certificaten uit - Burgemeester Kris Poelaert met de Degrove Marie-Hélène (1960) en Moons Michel (1928). Zij is de jongste uit het gezelschap en Michel de ouderdomsdeken - © Deschuyffeleer
 
Img_1599
HERNE - Centrum voor Basiseducatie reikt certificaten uit - © Deschuyffeleer
 
Img_1600
HERNE - Centrum voor Basiseducatie reikt certificaten uit - © Deschuyffeleer
 

Een zonovergoten kloostertuin was het decor voor de overhandiging van de certificaten voor de Open School-cursisten. Hierbij waren het burgemeester Kris Poelaert, schepen voor Senioren Marie-Louise Devriese en de voorzitter van de seniorenraad Michel Pillet die namens de inrichtende instanties samen met de lesgevers de talrijk opgekomen lesnemers bij het einde van het schooljaar mochten gelukwensen. Samen werd er daarna gezellig geklonken op de goede resultaten en de prima samenwerking.

Het Centrum voor Basiseducatie (CBE) of Open School Halle-Vilvoorde staat ook in voor onderwijs aan volwassenen die vroeger voor de ene of andere reden de boot gemist hebben. Ook senioren, die al een hele tijd de schoolbanken hebben verlaten, kunnen in een gemoedelijke sfeer via de CBE-lessenpakketten bijbenen. CBE heeft een sterk gedecentraliseerd werkgebied in de Vlaamse Rand rond Brussel en voorziet hoofdzakelijk in opleidingen op maat van die doelgroep. In het Dominicanessenklooster waren er het voorbije schooljaar zo cursussen te volgen in ‘communicatie via het internet’, ‘tabletkennis voor beginners en gevorderden’, ‘geschiedenis en nieuws’, ‘zeker van jezelf’, ‘PC-kennis’ en ‘update van het rijbewijs’. Elke module telde, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, zo’n 15 tot 45 lesmomenten doorgaans a rato van één per week.
De gemiddelde bezetting per cursus bedroeg 10 deelnemers, hetgeen volgens de lesgevers alleszins mag betiteld worden als een prima resultaat.
In september staan Sam Destrijcker, Sofie Van Vaerenbergh, Benedicte Lucas, Walter Defossez en Ilse Van Hemelen alvast terug in het Dominicanessenklooster paraat om met een ruim aanbod aan cursussen de Hernse senioren opnieuw tegemoet te komen. Behalve de cursus ‘Taal op PC’ gaan alle cursussen door in de voormiddag van 9 tot 12u. Alle lopen tot eind juni 2018.
Cursussenpakket
  • De cursus Engels start op maandag 4 september.
  • De cursus ICT tablet start + tablet vervolg (enkel tweede helft van het jaar) steekt van wal op woensdag 31 januari 2018.
  • De cursus ICT computer start + vervolgmodules lopen vanaf vrijdag 8 september.
  • De cursus Kunst en Cultuur begint op donderdag 7 september.
  • De cursus Taal op PC dan weer vangt aan op donderdagnamiddag 7 september om 13u.
Inschrijven kan op een bijeenkomst die momenteel voorzien is op woensdag 23 augustus. Voor nadere details wordt verwezen naar de gemeentelijke website. Op de pagina ‘Senioren’ zullen heel binnenkort nadere details rond die afspraak bekend gemaakt worden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief