HERFELINGEN – Parochianen steken ‘hun’ pastoor een welgemeende riem onder het hart

C21

HERFELINGEN – Parochianen steken ‘hun’ pastoor een welgemeende riem onder het hart

1_steunbetuiging_kris_meskens___7_
HERFELINGEN – Parochianen steken ‘hun’ pastoor een welgemeende riem onder het hart - Foto ingezonden
 
Steunbetuiging_kris_meskens___2_
HERFELINGEN – Parochianen steken ‘hun’ pastoor een welgemeende riem onder het hart - Foto ingezonden
 
Steunbetuiging_kris_meskens___6_
HERFELINGEN – Parochianen steken ‘hun’ pastoor een welgemeende riem onder het hart - Foto ingezonden
 

Het is wel enigszins anders uitgedraaid dan verwacht. Om ‘hun’ pastoor Kris Meskens bij zijn terugkeer uit verlof afgelopen vrijdagavond een warm onthaal te verzekeren na de wansmakelijke aanval op zijn persoon een week eerder kwamen goed 150 parochianen uit de zeven parochies die hij bedient samen op het kerkplein van Herfelingen. De pastoor kregen zij uiteindelijk niet te zien door een aanzienlijke vertraging van het vliegtuig waarmee hij uit het buitenland terugkeerde. Maar sfeer was er alleszins.

Het was onder meer op initiatief van André Duran, de voorzitter van het centraal kerkbestuur van de federatie Herne, schepenen Lieven Vandenneuker en Marie-Louise Devriese dat gelovigen werden uitgenodigd om bij de terugkeer van ‘hun’ pastoor Kris Meskens aanwezig te zijn. Zoals bekend is de in zijn parochies bijzonder gewaardeerde priester het slachtoffer geworden van een lasterlijke petitie uitgaande van een neppersoon die opriep de pastoor naar andere oorden te laten zenden. Die démarche is echter bij vele leden van de plaatselijke geloofsgemeenschappen in het verkeerde keelgat geschoten. Felle reacties bleven dan ook niet uit. De sympathiebijeenkomst aan de kerk in Herfelingen was daar dan ook een uitloper van.
Afgevaardigden uit de verschillende kerkbesturen evenals mensen die er aan hielden pastoor Kris Meskens daadwerkelijk een riem onder het hart te steken waren dan ook naar het centrum van Herfelingen afgezakt. Zij luisterden er naar een toespraak van André Duran. Eerste schepen Lieven Vandenneucker dan weer vergastte hen op zijn eigen wijze en met de hulp van lid van de kerkraad en gitarist Herman Annendyck op een paar indringende songs waaronder ‘I Have a dream’ van Abba en het Vredeslied.
In zijn toespraak bedankte André Duran in naam van de Herfelingse kerkgemeenschap de talrijk opgekomen sympathisanten waaronder ook delegaties van alle omliggende parochies. Uit zijn analyse van de petitie, die intussen van  de status niet-ondertekenbaar werd voorzien, bleek dat deze slechts door vier personen werd onderschreven vanuit de Hernse federatie hetgeen dan ook kan beoordeeld worden als een heel magere vangst. Verder deelde hij ook mee dat “er toekomende week een extra-vergadering van de kerkraad van Herfelingen en van het centraal kerkbestuur van Herne voorzien is om samen hun visie omtrent het voorval op papier te zetten en hun bevindingen over te maken aan de bevoegde instanties”.
De samenkomst werd afgesloten met een heildronk op betere tijden.

Samenvatting van de bijeenkomst:YOUTUBE

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief