HERNE – ‘Leve de vlinders!’ in het Dominicanessenklooster

HERNE – ‘Leve de vlinders!’ in het Dominicanessenklooster

Vlinderweekend_2017
HERNE – ‘Leve de vlinders!’ in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het Grote Vlinderweekend van Natuurpunt smijt de gemeentelijke milieuraad zich op zondag 6 augustus van 12 tot 18u30 in het Dominicanessenklooster in samenwerking met de vzw De Mark en de vlinderwerkgroep Thecla van Natuurpunt Pajottenland voor het opzetten van een natuurtreffen onder de benaming ‘Leve de Vlinders!’ Naast tal van activiteiten wordt aan de bijeenkomst ook een fotowedstrijd gekoppeld.

“Eind vorig jaar ontstond het idee om naar analogie met de Nacht van de Vleermuis in 2015 met de diverse natuurpartners tijdens het komend Groot Vlinderweekend een natuurevent rond vlinders te organiseren. Dat vlinderweekend ging de voorbije jaren telkens door in Paddenbroek in Gooik maar deze keer is het Dominicanessenklooster het decor. Ons event kadert dan ook in het Nationale Vlinderweekend waarbij Natuurpunt de mensen aanzet de vlinders in hun tuin te tellen”, licht organisator Brent Roobaert van de Hernse milieuraad toe.
“Zowel voor jong als ietwat ouder worden er die namiddag tal van originele activiteiten en attracties opgezet met onder meer een vlinderspeurtocht, het blotevoetenpad, kamishibai-verhalen op basis van vertelplaten over de natuur voor kinderen, springkastelen, streekproducten en -bieren, een fotoworkshop, bellenblazen, allerlei spelletjes en knutselwerken evenals het maken van buttons en van vlinderdessertjes”, weet Brent Roobaert nog.
“De organisatie werkt ook nauw samen met lokale handelaars waarbij Kurt Marcelis van het Crystalstick-bier zijn nieuwe ‘Stout’ komt voorstellen. Ook bloemen en bijen kunnen niet ontbreken. Hiervoor dan weer zorgen imker Frans Vanden Bosch en Helianthusbloemiste Laurence Wittockx”, aldus nog de spreekbuis van de Hernse natuurraad.
Fotowedstrijd
Mensen die een deel van hun tuin of van hun terras vlinder- en bijvriendelijk hebben ingericht kunnen deelnemen aan de fotowedstrijd. De foto’s dienen wel tijdig toegestuurd aan brentroobaert@icloud.com . Er zijn alleszins enkele mooie prijzen mee te verdienen. “Met de wedstrijd willen we op een ludieke manier de mensen aanzetten en bedanken om hun tuin of terras vlinder- en bijvriendelijk in te richten. Als belangrijke elementen in ons ecosysteem onder meer voor de bestuiving hebben vlinders en bijen immers zeker nood aan bloemen en beplanting”, duidt Brent het opzet. Tip en tricks om aan die foto-opdracht te beginnen zijn alleszins te vinden op  http://www.vlaamsbrabant.be/wonen-milieu/milieu-en-natuur/natuur/leve-de-tuin/index.jsp en op  https://www.natuurpunt.be/pagina/vlinders-je-tuin .
Meer info via brentroobaert@icloud.com of 0472/24.61.78.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief