HERNE - Jeugd en senioren voortaan onder één dak

HERNE - Jeugd en senioren voortaan onder één dak

Dsc01042
 
Dsc01041
Dsc01043
Dsc08041

Jeugd en senioren delen voortaan éénzelfde locatie voor hun talrijke activiteiten. Zo wordt het jeugdhuis Rondvierkant naast de gemeentelijke bibliotheek de trefplaats voor de Hernse jeugd tijdens de weekends en voor de Hernse senioren in de week.

De samenwerking geniet volop de steun van het gemeentebestuur. “Het delen van hetzelfde dak verhoogt wederzijds het begrip, het respect en de waardering tussen jong en minder jong. Door het optimaal gebruik van de bestaande gemeentelijke infrastructuur wegen de werkingskosten voor vzw Rondvierkant bovendien minder door”, aldus burgemeester Kris Poelaert.
 
De locatie in het centrum van Herne is gemakkelijk bereikbaar ook voor mindervaliden. Daarenboven is er voldoende parkeerruimte in de onmiddellijke buurt beschikbaar.
 
Seniorenraad
 
Onder impuls van het College van Burgemeester en Schepenen en het OCMW werd op 13 oktober 2007 samen met een aantal gemotiveerde senioren de “Seniorenraad" in het leven geroepen. Deze raad wil enerzijds het seniorenbeleid van de gemeente ondersteunen en anderzijds de participatie van de senioren op alle maatschappelijke terreinen stimuleren. Wonen, veiligheid, verkeer, mobiliteit, gezondheid, ontspanning, vrije tijd, inspraak en informatieverstrekking staan dan ook hoog op de agenda van de raad. Amper 4 maanden na de oprichting kan de Seniorenraad reeds bogen op daadwerkelijke realisaties. Zo leverde de seniorenraad een serieuze meerwaarde op voor de projecten Dorpsspiegel, Herne in de Kijker en de Seniorengids. De bestuurstaken liggen in de handen van voorzitter Paul Peeters, ondervoorzitter Lisette Hofmans, secretaris-penningmeester Raoul d'Udekem d'Acoz, seniorenschepen Marie-Louise Devriese en administratief medewerkster Carine Van de Velde.
 
Jeugdhuis Rondvierkant
 
Het jeugdhuis Rondvierkant zag het daglicht in 2002 en vindt haar bestaansreden in de eerste plaats voor en door jongeren. Zo biedt het jeugdhuis jongelui vanaf 14 jaar een ontmoetingsruimte en de gelegenheid tot deelname aan socio-culturele, recreatieve en vormende activiteiten. De leiding van het Rondvierkant berust bij een stuurgroep. Zij bepaalt het beleid en beslist over de koers dat het jeugdhuis moet varen. De huidige stuurgroep functioneert onder de leiding van voorzitter Sara Vanderpoorten Zij wordt geassisteerd door Tomas Bellemans, Thomas Jacqué, Tim Van Bockstaele en  Gunther Masfranck.
 
De eerste activiteiten voor senioren vinden reeds plaats op 8 en 15 april met een cursus “Gebruik van GSM”. Op donderdag 10 april is er een babbelnamiddag voorzien in samenwerking met het project Dorpsspiegel met als thema  “Het verleden herleeft”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief