HERNE – Voorbereidende werken in Tembroeck voor aanleg nieuw wegdek

HERNE – Voorbereidende werken in Tembroeck voor aanleg nieuw wegdek

1_mg_2793
HERNE – Voorbereidende werken in Tembroeck voor aanleg nieuw wegdek - © Deschuyffeleer
 
Img_2786
HERNE – Voorbereidende werken in Tembroeck voor aanleg nieuw wegdek - © Deschuyffeleer
 
Img_2794
HERNE – Voorbereidende werken in Tembroeck voor aanleg nieuw wegdek - © Deschuyffeleer
 
Img_2795
HERNE – Voorbereidende werken in Tembroeck voor aanleg nieuw wegdek - © Deschuyffeleer
 

Arbeiders van de gemeentelijke technische dienst zijn momenteel druk in de weer met de voorbereidende werkzaamheden voor het herstellen van het wegdek in Tembroek. Vooraleer de firma Viabuild er het nieuw wegdek kan aanleggen dienden hier en daar in de straat de bermen versterkt. Als alles verder volgens plan verloopt krijgt Tembroek alleszins nog dit najaar een splinternieuwe asfaltbekleding.

Sinds geruime tijd verkeerde Tembroek, die de verbinding vormt tussen de Barakkenbergstraat in Herfelingen en de Kromstraat in Herne, in een bijzonder slechte staat. Op enkele plaatsen helde de smalle straat zelfs gevaarlijk af naar lager gelegen weide- en akkerland. Net zoals in de andere kleinere straten is het alsmaar toegenomen verkeer van zware landbouwvoertuigen hieraan niet vreemd.
Een tandje bijgestoken
“Tembroek werd dan ook opgenomen op onze lijst van straten die aan een dringend herstel toe waren”, zegt schepen voor Financiën Lieven Snoeks. “In ons financieel meerjarenplan hadden wij jaarlijks een krediet ingeschreven van 138.000€ voor het herstel van een viertal wegen. Gedwongen door de alsmaar verslechterende omstandigheden waarin onze meeste kleinere straten verkeren besloot onze bestuursploeg evenwel een tandje bij te steken en een groter aantal straten daadwerkelijk aan te pakken. Dit werd overigens mede mogelijk door de gunstige evolutie van de financiële toestand van de gemeente”.
Dit jaar worden alvast naast de Druimerenstraat en de Manhovestraat zeker ook nog Tembroek, de Rasbeekstraat, de Torreborrestraat, de Lorengdreef, de Mottestraat en een zijweg van de Assestraat in de omgeving van de Infrax-site aangepakt. “De jongste jaren besteden wij dan ook op jaarbasis om en bij de 550.000€ aan het herstel van onze gemeentewegen. Dat is beduidend hoger dan oorspronkelijk gepland. Maar de belabberde toestand van verschillende wegen dwingt ons nu al  tot handelen. Gelukkig beschikken wij daartoe nu toch ook over afdoende financiële middelen”, aldus nog Lieven Snoeks.
Haviland
“Het herstel van al die wegen is toevertrouwd aan de firma Viabuild in het kader van een intergemeentelijke opdracht uitgaande van Haviland”, vult schepen voor Openbare Werken aan. “Die samenwerking legt ons zeker geen windeieren. Vooreerst dienen wij geen personeel in te zetten voor het afhandelen van de gunning. Bovendien staat personeel van Haviland in voor de begeleiding en voor de ondersteuning bij de uitvoering van de werken. Ten slotte kunnen door het bundelen van de opdrachten vanuit verschillende gemeenten meer gunstige voorwaarden bedongen worden bij de firma die de gunning krijgt toegewezen”.
“Enkel in Tembroek dienen onze arbeiders voorbereidende werkzaamheden uit te voeren”, gaat de schepen verder. “Het komt er vooral op aan op meerdere plaatsen de rand van de weg te versterken om afkalven naar de lager gelegen gronden tegen te gaan. Eens deze werken beëindigd is het de beurt aan Viabuild om het huidig wegdek af te schrapen en er een nieuwe toplaag in asfalt op aan te brengen. Normaal gezien dienen alle voorziene straten tegen het einde van dit jaar te kunnen pronken met hun nieuwe outfit”. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief