HERNE – Meer klaarheid rond de schietpartij in Sint-Pieters-Kapelle

HERNE – Meer klaarheid rond de schietpartij in Sint-Pieters-Kapelle

Overval_manhove_2018
HERNE – Twee zwaar gewonden bij nachtelijke schietpartij in Sint-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 

Afgelopen nacht omstreeks 2u heeft zich een schietpartij voorgedaan in een woning in de Manhovestraat op het kruispunt met de Rasbeekstraat in Sint-Pieters-Kapelle. Twee personen geraakten hierbij zwaar gewond en werden met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar verschillende ziekenhuizen. De precieze omstandigheden van het voorval zijn alsnog onbekend. De gespecialiseerde politiediensten met onder meer leden van de hondenbrigade en het parket van Halle-Vilvoorde zijn ter plaatse voor het verder onderzoek.

Volgens de eerste informatie van het parket Asse-Vilvoorde werden de bewoner en zijn partner, nieuwkomers in de gemeente, door vijf personen waarvan één gewapend met een vuurwapen overvallen. Bij de schietpartij raakten twee personen zwaar gewond. Het parket vorderde eveneens een ballistische deskundige evenals een wetsdokter. Alle betrokkenen werden van hun vrijheid beroofd en de verhoren zijn lopende. 

-------------------------------------

HERNE – Meer klaarheid rond de schietpartij in Sint-Pieters-Kapelle

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft meer informatie verschaft nopens de schietpartij in Sint-Pieters-Kapelle waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen zwaargewond werden. Die zijn inmiddels wel buiten levensgevaar. Blijkt dat het de bewoner van de woning is die de twee slachtoffers heeft neergeschoten.
Uit het onderzoek is gebleken dat vijf jongemannen uit Edingen en Lessen naar de plaats van de schietpartij waren afgezakt om een en ander uit te klaren rond een geschil tussen de bewoner en één van hen. Steeds volgens het parket ging het mogelijks om een geld- of een vrouwenkwestie. Mogelijks speelden ook nog andere motieven mee. Bij hun aankomst werden twee van de vijf jongeren haast onmiddellijk neergeschoten. De ene liep vier schotwonden op in de buik en in een been. Het ander slachtoffer werd geraakt in de buik. Beide slachtoffers zijn inwoners van het naburige Edingen.
Voorlopig wordt de huisbewoner die de schoten heeft afgevuurd poging tot doodslag ten laste gelegd. Hij is aangehouden. Het onderzoek wordt evenwel nog verdergezet en kan uiteraard nog andere wendingen aannemen.       
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief