HERNE – Tweejaarlijkse sportprijs voor loopster Hanne Verbruggen

HERNE – Tweejaarlijkse sportprijs voor loopster Hanne Verbruggen

Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__221_
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijs voor loopster Hanne Verbruggen - © Deschuyffeleer
 
Collage_1
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__40_
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - Duivenkampioenen - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__80_
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - Robin Wyffels - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__98_
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - Wielerclub De Smurfen - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__114_
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - Eénwieler Stefan Vanaudenhove - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__123_
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__154_
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - Wilfried Verkens - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__179_
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - Wilfried Verkens, Sven Casemans en Ludo De Trai - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__208_
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - Hanne Verbruggen - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__234_
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - Hanne Verbruggen - Sportraad met Tom Van Hoegaerden als voorzitter - © Deschuyffeleer
 
Ten_cats_down__1
HERNE – Tweejaarlijkse sportprijzen - Ten Cats Down - © Deschuyffeleer
 

Loopster Hanne Verbruggen kreeg de tweejaarlijkse gemeentelijke prijs van Sportpersoon toegewezen voor de periode 2016-2017. De trofee van Sportverdienste was voor regionaal commissaris Wilfried Verckens van Cycling Vlaanderen. De organiserende wielerclub De Smurfen uit Herfelingen was goed voor de prijs van de Sportploeg. Skiër Robin Wyffels dan weer werd gelauwerd als Sportbelofte.

De uitreiking van de tweejaarlijkse sportprijzen werd ingekaderd in een aangenaam programma en werd vakkundig aan elkaar gepraat door VRT-journalist Luc Desmet, zelf lid van de gemeentelijke sportraad. Voor de sterk gewaardeerde muzikale toets zorgde Ten Cats Down, het groepje rond Geert Sterckx met Gunther (synthesizer), Michel (drums), Jim (gitaar), Geert zelf (bas) en zangeres Takira.
Sportbelofte
Voor de prijs van sportbelofte ging de strijd tussen skiër Robin Wyffels en badmintonspeelster Lotte Geerts, momenteel 86ste op de Belgische ranking voor Dames Enkel. Het was uiteindelijk Robin Wyffels die de jury wist te bekoren. Robin legt zich toe op het Alpijns skiën. Afgelopen jaar werd hij als eerstejaars U16 Vlaams en Belgisch kampioen in de reuzeslalom. Op de ranking voor zijn leeftijdscategorie staat hij 1ste zowel in de slalom als in de reuzenslalom, de enige twee disciplines die op die leeftijd in België gedaan worden. Hij kreeg dan ook een A-selectie voor het Belgian Alpine Ski Team en werd als dusdanig als topsporter erkend. Tevens werd hij recent geselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Italië.
Sportploeg
Wielerclub De Smurfen uit Herfelingen werd gelauwerd als sportploeg. Als organiserende club staan zij al 25 jaar met dezelfde ploeg in voor het organiseren van minstens een wielerwedstrijd per jaar in de deelgemeente. En ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan stond zij vorig jaar ook nog eens bijzonder succesvol in voor het organiseren van het provinciaal kampioenschap voor Nieuwelingen. Er waren ook nominaties voor wielertoeristenclub Jong en Oud Herne en voor wielertoeristenclub De Rasbeekspurters.
Sportverdienste
De trofee van Sportverdienste werd toegekend aan Wilfried Verkens. Als regionaal commissaris bij Cycling Vlaanderen leidt hij al 35 jaar lang de meeste wielerwedstrijden in de streek in goede banen, in totaal tot eind vorig jaar nu al 1.378 keer. Hij doet dit tot algehele voldoening van zowel de renners als de organisatoren als de politie als het bestuur van Cycling Vlaanderen. Hij geldt dan ook als een schoolvoorbeeld voor zijn collega’s. Tevens draagt hij door zijn inzet bij tot het instandhouden en het promoten van de wielersport in het Pajottenland en de Zennevallei. De andere genomineerde was Jean-Marie Dierickx, de voorzitter van fietsclub ’t Draisineken.
Sportpersoon
Voor de prijs van sportpersoon kwamen naast loopster Hanne Verbruggen ook nog loper Stijn Garain en sportfanaat Stefan Vanaudenhove, de éénwielrenner die vorig jaar nog een werelduurrecordpoging deed op het circuit van Monza en hiermee allicht één van de komende weken zal te zien zijn in het één-programma ‘Vandaag over één jaar’ van Cath Luyten. Hanne Verbruggen bleek uiteindelijk over de beste sportieve troeven te beschikken met haar ganse reeks van overwinningen, titels en ereplaatsen in belangrijke loop- en atletiekwedstrijden over eerder lange afstanden.
Afscheid van twee kaatsploegen
Het gemeentebestuur met burgemeester Kris Poelaert en schepen voor Sport Patrick De Vos had ook een bijzondere attentie over voor de kaatsploegen van Kokejane en van Herne die de afgelopen maanden hun activiteiten hebben stopgezet.
Duivenkampioenen
Ook de kampioenen in de verschillende duivenbonden werden niet over het hoofd gezien. Dat waren Frans Cornet, Theofiel Vanmuylder, Gustaaf Ricour, Ghislain Van Repinghen, Eric Schoonheydt, Frans en Anja Denis, Roger en Jeroen Allebosch en Roland Jacobs. In het gezelschap was Jeroen Allebosch alleszins de meest opvallende persoon. Hij is immers een van de weinige jongeren die het nog aandurft zich aan de duivensport te wagen zij het voorlopig nog altijd onder de hoede van zijn grootvader Roger Allebosch. Zij werden allen beloond met een aankoopcheque voor duivenvoeding bij het hobbycenter Van Den Hove.
De ludieke publieksquiz werd uiteindelijk gewonnen door Willy Adriaenssens, bestuurslid van de als Sportploeg gelauwerde wielerclub De Smurfen. 
Tom Van Hoegaerden, de voorzitter van de sportraad, maakte van de gelegenheid ook graag gebruik om het talrijk opgekomen publiek de nieuwe bewegingscoach op verwijzing Laurent De Bodt voor te stellen, de resultaten en de nieuwe actie ‘# Sportersbelevenmeer’ van Sport Vlaanderen bekend te maken en aandacht te vragen voor ‘De 10.000-stappen clash’ waarbij Herne nu in de maand mei Galmaarden uitdaagt. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief