HERNE – Seniorenacademie reikte de getuigschriften uit

HERNE – Seniorenacademie reikte de getuigschriften uit

Getuigschriften_cursisten_2017-2018__10_
HERNE – Seniorenacademie reikte de getuigschriften uit - © Deschuyffeleer
 
Getuigschriften_cursisten_2017-2018__21_
HERNE – Seniorenacademie reikte de getuigschriften uit - © Deschuyffeleer
 
Getuigschriften_cursisten_2017-2018__27_
HERNE – Seniorenacademie reikte de getuigschriften uit - © Deschuyffeleer
 
Getuigschriften_cursisten_2017-2018__3_
HERNE – Seniorenacademie reikte de getuigschriften uit - © Deschuyffeleer
 

De 40 trotse senioren die dit schooljaar in het kader van de seniorenacademie met succes deelnamen aan de cursussen ICT met onder meer ‘Start ICT’, ‘Taal een PC’ en ‘Doe meer met je foto’s’ evenals aan de cursussen ‘Opstap Engels’ en ’Opfrissen van het rijbewijs’ zagen zich thans het deelcertificaat van hun opleiding(en) uitgereikt. De cursussen werden opgezet door de seniorenadviesraad in samenwerking met het gemeentebestuur en het Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde. Alle lessen gingen door in het Dominicanessenklooster.

De lessen worden gegeven door lesgevers verbonden aan het Centrum voor Basiseducatie (CBE) Halle-Vilvoorde. De cursist kan daarbij basisvaardigheden opdoen afgestemd op zijn niveau en aan een aangepast tempo. Voor onder meer senioren die hun kennis en vaardigheden willen uitbouwen of verruimen bieden de cursussen van het CBE dan ook de ideale oplossing temeer daar die ook nog eens in eigen vertrouwde omgeving worden gegeven.
Het waren de lesgevers Walter Defossez, Bart De Troyer, Hilde Mestdag en Sofie Van Vaerenbergh die in aanwezigheid van schepen Marie-Louise Devriese, de voorzitter van de seniorenraad Michel Pillet en de gemeentelijke coördinatrice Carine Van de Velde de deelcertificaten uitreikten. Met een hapje en tapje werd het succes beklonken.
Programma volgend schooljaar
Er is ook al een planning naar volgend schooljaar opgesteld. Zo wordt, steeds in het Dominicanessenklooster en telkens voor beginners, uitgepakt met vijf verschillende cursussen. Dit zijn dan ‘Start PC’, ‘Taal en PC’, ‘Opfrissing Rijbewijs’, ‘GSM-smartphone’ en ‘E-gezondheid’. Iedere cursus behelst een zeker aantal lesvoormiddagen.
De cursus ‘Start PC’ op maandagvoormiddag is er voor hen die nog weinig of nooit met een computer gewerkt hebben. Stap voor stap wordt het gebruik aangeleerd. Bij ‘Taal en PC’ op donderdagvoormiddag wordt aangeleerd de PC als een hulpstuk te gebruiken om de kennis van het Nederlands bij te schaven.
De cursus ‘GSM-smartphone’ dan weer, op woensdagvoormiddag, richt zich tot senioren die wel al enigszins weten hoe het toestel te gebruiken maar nog onvoldoende kennis dragen om alle mogelijkheden ervan te kunnen benutten.
Dateert je rijbewijs van vele jaren terug, dan is een theoretische up-date van het verkeersreglement in de cursus ‘Opfrissing rijbewijs’, ook op woensdagvoormiddag, allicht een welgekomen ondersteuning om terug voluit en correct aan het sterk toegenomen verkeer kunnen deel te nemen.
In de cursus ‘E-gezondheid’, eveneens op woensdagvoormiddag, wordt de cursisten aangeleerd online afspraken te maken, leuke apps te ontdekken, informatie in te winnen over gezonde eetgewoontes en nog veel meer.
Infosessies
Voor de kandidaat-cursisten zijn er, ook in het Dominicanessenklooster en telkens om 13u, twee infomomenten voorzien. Op donderdag 28 juni komen de lessen ‘Start PC’ en ‘Taal en PC’ aan de beurt en op donderdag 23 augustus krijgen de geïnteresseerden informatie over de lessen ‘Rijbewijs’, ‘Smartphone’ en ‘E-gezondheid’.
Nadere informatie is te vinden op de website van de gemeente. Ook kan er tijdens de kantooruren contact opgenomen worden met de gemeentelijke coördinatrice Carine Van de Velde op 02/397.11.69.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief