HERNE- Het gemeentelijk machinepark omvat nu ook een Merlo-verreiker

C21 Css

HERNE- Het gemeentelijk machinepark omvat nu ook een Merlo-verreiker

Verreiker_vanderroost_herne_juli_2018__1_
HERNE- Het gemeentelijk machinepark omvat nu ook een Merlo-verreiker - nv Vanderroost Tollembeek - schepen Lieven Snoeks - diensthoofd Damien Allert en de mannen van de Technisch Dienst - © Deschuyffeleer
 
Verreiker_vanderroost_herne_juli_2018__4_
HERNE- Het gemeentelijk machinepark omvat nu ook een Merlo-verreiker - © Deschuyffeleer
 
Verreiker_vanderroost_herne_juli_2018__3_
HERNE- Het gemeentelijk machinepark omvat nu ook een Merlo-verreiker - © Deschuyffeleer
 
Verreiker_vanderroost_herne_juli_2018__2_
HERNE- Het gemeentelijk machinepark omvat nu ook een Merlo-verreiker - © Deschuyffeleer
 

Het gemeentelijk machinepark werd uitgebreid met een Merlo-verreiker. Zoals voor alle belangrijke aankopen werden nu ook de lokale toeleveranciers van landbouwmateriaal uitgenodigd een offerte in te dienen. Reeds in januari koos het gemeentebestuur er voor de bestelling te plaatsen bij nv Vanderroost in Tollembeek.  Vandaag was de verreiker klaar voor levering. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van all-in en afgerond 50.000 euro.

Merlo is de Italiaanse fabrikant van een uitbereid gamma verreikers. Al in 1981 produceerde dit bedrijf zijn eerste verreiker. Door de jaren heen bouwde Merlo zich de reputatie van internationale specialist en marktleider op. Ook in onze regio zijn de groene Merlo-verreikers veeltallig in de landbouw in gebruik.
Schepen van Financiën Lieven Snoeks: “De aangekochte verreiker van het type P27.6 is ideaal om te werken op hoogtes. De giek van de P27.6 kan meer dan 6 m uitschuiven en kan een last van 2.700 kg tillen. Met zijn beperkte afmetingen, zijn 4x4x4-aandrijving en de kleine draaicirkel is hij daarenboven  vlot hanteerbaar en zeer wendbaar en laat hij dan ook toe in alle veiligheid te werken in kleinere ruimtes. Dit multifunctioneel toestel zal zowel in binnen- als buitendienst dienen. Met pallethaak en pelikaanbak kan het zowel als heftruck, hoogtewerker als laadmachine ingeschakeld worden. Het zal vooral zijn nut bewijzen bij het opstapelen van zand- en zoutzakken, bij het laden en lossen van zware materialen en bij het opvullen van de containers op het containerpark. Net zoals ons tractorenpark is de verreiker ook voorzien van een nummerplaat en mag hij ook als volwaardig voertuig de weg op. Met zijn gewicht van nagenoeg 5 ton en zijn performante trekhaak kan hij ook nog aardig wat trekkracht ontwikkelen”.
De Merlo P27.6 verreiker is onderworpen aan dezelfde wetgeving als de tractor. Hij is niet voorzien van een ‘cage’. Hij kan en mag dan ook niet gebruikt worden als hoogtewerker voor personen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2022

archief