HERNE – Hoe een voorstuwsysteem het dagelijks leven van een mindervalide kan veranderen

C21

HERNE – Hoe een voorstuwsysteem het dagelijks leven van een mindervalide kan veranderen

Luc_poelaert_klick_electric__1_
HERNE – Hoe een voorstuwsysteem het dagelijks leven van een mindervalide kan veranderen - © Deschuyffeleer
 
Luc_poelaert_klick_electric__2_
HERNE – Hoe een voorstuwsysteem het dagelijks leven van een mindervalide kan veranderen - © Deschuyffeleer
 
Luc_poelaert_klick_electric__3_
HERNE – Hoe een voorstuwsysteem het dagelijks leven van een mindervalide kan veranderen - Julien Caponi, verdeler voor België van Ergo-home - © Deschuyffeleer
 
Luc_poelaert_klick_electric__4_
HERNE – Hoe een voorstuwsysteem het dagelijks leven van een mindervalide kan veranderen - Lo Spirito di Stella - © Deschuyffeleer
 
Luc_poelaert_klick_electric__5_
HERNE – Hoe een voorstuwsysteem het dagelijks leven van een mindervalide kan veranderen - Lo Spirito di Stella - © Deschuyffeleer
 
Luc_poelaert_klick_electric__6_
HERNE – Hoe een voorstuwsysteem het dagelijks leven van een mindervalide kan veranderen - © Deschuyffeleer
 

Luc Poelaert uit de Pausleenstraat, ook bekend als lokaal KMI-waarnemer, is nu toch al ruim 15 jaar ten gevolge van een rugletsel een rolstoelgebruiker. Als mindermobiele is hij dan ook grotendeels aangewezen op hulp van derden. Heel recent kreeg zijn klassieke manuele opvouwbare rolstoel evenwel de extensie aangemeten van een elektrisch aankoppelwiel en meteen kreeg ook het dagdagelijks leven van Luc een nieuwe wending.

De Klaxon Klick Electric
Luc en zijn partner Leen kwamen twee jaar geleden op de Reva-beurs in Gent in contact met Julien Caponi, de verdeler voor België van Ergo-home, een bedrijf in Luttre gespecialiseerd in medische hulpapparatuur voor mensen met een beperking. Meteen kon ook kennis gemaakt worden met de Klaxon Klick Electric, een elektrisch aankoppelwiel. Voor Luc was het meteen eureka, dat was nu net ‘het’ gebruiksvriendelijk hulpmiddel dat hij zocht. Er werd getest, geëvalueerd en uiteraard werden ook nadere details besproken.
De Klick Electric is een voortstuwingssysteem voor handbewogen rolstoelen met een innovatief snelkoppelingssysteem dat het in enkele seconden mogelijk maakt om de motorunit volledig autonoom aan te sluiten en los te koppelen. Het systeem heeft een kleine draaicirkel om gemakkelijk te kunnen bewegen in krappe ruimtes en is bovendien compact en licht van gewicht waardoor het eenvoudig mee te nemen is in de auto.
Nu het gedroomde hulpmiddel was gevonden diende Luc een dossier in bij het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap). Dit agentschap verstrekt budgetten en tegemoetkomingen aan personen met een handicap om hun zorg en hun ondersteuning op maat te financieren. De aanvraag om subsidiëring kende een positief eindresultaat en de aankoop kon dan ook beklonken worden.
Een nieuwe wending in het leven
Sindsdien kreeg het dagdagelijks leven van Luc een nieuwe wending. Met zijn Klick Electric kan hij nu terug tal van dingen beleven die zijn leven een bijzonder positief elan gaf. Zijn Klaxon Klick Electrick is bijzonder compact en in een paar seconden aan- en afkoppelbaar. Hij heeft een actieradius van 50 km en kan een snelheid ontwikkelen van zo’n 20 km/u . Zo kan Luc nu terug niet alleen volledig autonoom gaan wandelen maar kan hij zijn mannetje staan in het gezelschap van een fietser.
Catamaran Lo Spirito di Stella
Een leukertje gekoppeld aan de aankoop van de Klaxon Klick Electrick, waarmee een prijs van zo’n 4.300 euro is gemoeid, is dat het Luc ook een snoepreisje heeft opgeleverd. Het bedrijf Ergo-Home biedt immers via het WOW-project en Andreas  Stella, de mede-ontwerper van de Klaxon Klick Electrick en zelf rolstoelgebruiker, aan de nieuwe bezitters van het elektrisch aankoppelwiel een bootreis op de catamaran Lo Spirito di Stella aan. Die boottocht wil iedereen bewijzen dat 'soms' de meest moeilijke hindernissen om te overwinnen de mentale zijn. Zo waren Luc samen met een collega-rolstoelgebruiker en hun beider begeleiders dan ook te gast op de speciaal uitgeruste boot voor mensen met een mobiliteitsprobleem voor een trip van Napels naar Rome. De vliegreis heen en terug naar Italië was voor eigen rekening maar al de rest was cadeau. Voor Luc werd het dan ook een onvergetelijke gebeurtenis waarbij nieuwe vriendschappen werden gesloten en ontelbare grenzen verlegd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief