HERNE – Ook N-VA dingt naar de gunst van de kiezer

HERNE – Ook N-VA dingt naar de gunst van de kiezer

Nva_lijst
HERNE – Ook N-VA dingt naar de gunst van de kiezer - Foto ingezonden.
 

N-VA Herne trekt met een eigen lijst maar met slechts vijf kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen. Advocaat Jonas De Boeck, die bij de vorige verkiezingen in zijn vroegere woonplaats Galmaarden meteen met zijn N-VA lijst vijf van de negentien zetels mee wist te veroveren, voert de lijst aan. Inmiddels ruilde hij Galmaarden voor Herne in. Samen met vier andere partijleden neemt hij het nu op tegen de CD&V-lijst van burgemeester Kris Poelaert en de Kwadrant Plus-lijst van Paul Beyl. 

Een duidelijke keuze maken
 
“We hebben er bewust voor gekozen om in Herne met een eigen N-VA-lijst op te komen, ook al is deze onvolledig. Het is een lijst met op-en-top N-VA'ers die de gemeente een warm hart toedragen”, stelt Jonas De Boeck. “De huidige politieke situatie in Herne, waar CD&V een absolute meerderheid heeft van 16 op 17 zetels en er al sinds 1977 onafgebroken de almacht heeft, is democratisch niet gezond. Wij willen in ieder geval aan de kiezers in Herne de mogelijkheid bieden om ook de N-VA-stem te laten horen. Een eigen lijst geeft aan de kiezer het voordeel van de duidelijkheid: een stem voor N-VA, is een stem voor een Veilig, Verantwoord en Vlaams beleid in Herne”.
 
De kandidaten
 
Lijsttrekker is dus nu afdelingsvoorzitter Jonas De Boeck (39). Hij is advocaat en recent woonachtig in Herne. De Boeck heeft uiteraard politieke ervaring als gewezen N-VA-gemeenteraadslid in Galmaarden en raadslid in de politieraad.
Op plaats twee staat Martine Ferdinand (64), zelfstandig thuisverpleegster en alom gekend als stichtend lid van de Rol-mopsen, een vereniging die zich met tal van initiatieven inzet ten voordele van Kom op tegen Kanker.
Op plaats drie staat Bertje Stoffels-Devriese (60), arbeidster en eveneens actief lid van de Rol-mopsen.
Kandidaat nummer vier is Maurits Van Liedekerke (73), ereburger in Herne. Maurits was een beroepsleven lang journalist en is gekend van zijn gedichten. Hij heeft ook politieke ervaring als voormalig schepen van cultuur in Liedekerke (1977-1982).
Lijstduwer is Wim Lauwaert (68), van opleiding industrieel ingenieur en thans gepensioneerd leraar hoger secundair onderwijs. Hij is ook gewezen voorzitter van N-VA Herne. Hij is tevens de enige kandidaat op de lijst die zich ook al aandiende op de N-VA-lijst bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen.
Geen zetel in 2012
Bij de verkiezingen in 2012 behaalde de lijst van N-VA, weliswaar eveneens met een onvolledige lijst, 348 stemmen (7,2%). Dat leverde hen toen geen zetel in de gemeenteraad op. De lijst kreeg toen wel een zitje in de OCMW-raad aangeboden vanuit de absolute CD&V-meerderheid. Het was Franz Hegemann die dat zitje innam.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 11 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 sep 2019

archief