HERNE – Ook KwadrantPlus stelde zijn kandidatenlijst voor de verkiezingen voor

C21

HERNE – Ook KwadrantPlus stelde zijn kandidatenlijst voor de verkiezingen voor

Kwadrantplus___2_
HERNE – Ook KwadrantPlus stelde zijn kandidatenlijst voor de verkiezingen voor - © Deschuyffeleer
 
Kwadrantplus___1_
HERNE – Ook KwadrantPlus stelde zijn kandidatenlijst voor de verkiezingen voor - Paul Beyl - © Deschuyffeleer
 
Kwadrantplus___3_
HERNE – Ook KwadrantPlus stelde zijn kandidatenlijst voor de verkiezingen voor - © Deschuyffeleer
 

Als laatste in het rijtje maakte nu ook KwadrantPlus, de nieuwe vrije en onafhankelijke burgerbeweging in Herne, zijn kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Zoals verwacht is het voorzitter Paul Beyl die de volledige lijst van 17 kandidaten trekt met in zijn kielzog op de tweede plaats Jeannine Berckmans, de voorzitter van Vief Herne, en op de derde plaats Ivan Van Hassel, de voorzitter van de plaatselijke sp.a-afdeling. Elke Malotiaux, die tevens opkomt op de Open Vld-lijst voor de provincie, is lijstduwer. Uittredend gemeenteraadslid voor de Open Vld en overigens enig minderheidslid  in de raad Thierry Deblander is thans geen kandidaat meer.

“Meer dan twee jaar geleden ontstond op de grondvesten van Open Vld, sp.a, groengezinden en onafhankelijken een werkgroep”, geeft voorzitter Paul Beyl aan. “Een feitelijke vereniging KwadrantPlus werd daarbij opgericht om het reilen en zeilen in onze gemeente onder de loep te nemen. Wij staken van wal met een concert en een aantal thematische voordrachtavonden. Vrij snel bleken echter onze politieke aspiraties veld te winnen ten aanzien van onze aanvankelijke socio-culturele instelling”.
Een vrije, onafhankelijke burgerbeweging
“Onze grondvesten hoeven we niet te verloochenen, maar KwadrantPlus kan thans naar buiten treden als een vrije, onafhankelijke burgerbeweging in Herne. Samenwerken is mogelijk, loskomen van de bestaande politieke verzuiling krijgt kansen. KwadrantPlus wil dan ook een voorganger zijn in een nieuwe politieke cultuur. Wij beseffen zeer goed dat dit dagelijks werk wordt gedragen door klare taal, spaarzaamheid, openheid en transparantie, correct en rechtvaardig handelen, participatie en samenspraak en ten slotte door visie met haalbare objectieven en verwezenlijkingen”, luidt het verder bij de voorzitter.
“In essentie wil KwadrantPlus zich als feitelijke vereniging profileren in het Hernse politiek bestel als een burgerplatform met een kleurrijk pallet aan kandidaten dat zich voorhoudt, via een vernieuwde politieke cultuur, een adequaat evenwicht in de werking van de gemeentelijke beheersorganen tot stand te brengen”, aldus nog de voorzitter.
Op weg naar Evenwicht  
'Evenwicht' is dan ook het kernwoord dat de lijst hanteert om zijn politieke ambities 'Kwadrant Plus...op weg naar Evenwicht in 2018' duidelijk te maken. Zo zag ook het kereltje en evenwichtskunstenaar 'Equilibrio' het levenslicht als boegbeeld en als veruitwendiging van het ideeëngoed van de nieuwe lijst. Dat mannetje reist nu door Herne en is zo dan ook bijzonder opvallend te zien op verschillende locaties in de gemeente.
Slagzinnen in het programma zijn verder 'Zorgen voor onze dorpen is zorgen voor morgen', 'Actieve dorpen worden gezonde dorpen', 'Mondige dorpen eisen een transparant beleid', Slimme dorpen worden veilige dorpen', Minder geld en toch meer dorp' en 'Betere dorpen door beter Pajottenland'.
Naast het koptrio en de lijstduwer zijn de overige kandidaten op de lijst Mahjouba Skouti (4), Ludo Tiels (5), Magda Verschuere (6), Wim Grisé (7), Anna Schreurs ((8), Geert Coene (9), Anne-Marie Cochez-Janssens (10), André Tiels (11), Lotte Coene (12), Gaelle Deblander (13), Johan Vonckers (14), Elena Fedosseeva (15) en Ghislain Rassaerts (16).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 19 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 15 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Marc Colpaert | 11 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 10 sep 2021

archief