HERNE – Gedreven veteranen blijven de kaatssport in de kijker zetten

C21

HERNE – Gedreven veteranen blijven de kaatssport in de kijker zetten

Dsc00905
HERNE – Gedreven veteranen blijven de kaatssport in de kijker zetten - © Deschuyffeleer
 
Dsc00928
HERNE – Gedreven veteranen blijven de kaatssport in de kijker zetten - Christian Heremans - © Deschuyffeleer
 

Kaatsclub Herne Statie maakte dit jaar opnieuw graag gebruik van de kermisdrukte in het centrum om het eens in de streek zo populair kaatsen onder de aandacht van het groot publiek te brengen. Voor de gelegenheid werd gebruik gemaakt van het kaatsplein achter het gemeentehuis. Drie ploegen veteranen van Herne, Kokejane en Galmaarden troffen er elkaar in een reeks vriendschappelijke luttes. De kermislutte is overigens een uitloper van de 'Beker Markvallei', de jaarlijkse vriendschappelijke competitie voor plaatselijke caféploegen.

Voor Herne Statie regen Christian Heremans, Joffrey Yernault, Henk Derijcke, Mario Lanckmans en Kris Neufkens de kaatshandschoen dicht. Voor Kokejane waren dat Geert Boschmans, Philippe Berckmans, Rudy en Jordy Vandenneuker, André Cochez en Raymond Frederickx. Voor de gastploeg Old Stars uit Galmaarden speelden Tim Devos, Sven Mertens, Johan Ots, Joeri Decat en Dirk Demil.
De 'Beker Markvallei' werd dit jaar betwist door negen ploegen. Galmaarden leverde daarbij met La Luna, Spoor 3, Sintje Paals en Sint-Paulus vier ploegen aan. Tollembeek (Pallieter), Kokejane, Herne (Statie), Idegem en Grimminge vervolledigen het lijstje. De competitie liep van midden april tot augustus. Daarnaast werden ook nog eens een vijftal tornooien opgezet.
Voor de eer en de leute
Na het overlijden in 2014 van voorzitter Luc Allebos waren het Christian Heremans en André Vandemergel die zich, onder de impuls van Andre Cochez, als centraal aanspreekpunt bekommerden over het wel en wee van de Kaatsveteranen Markvallei. Langzaam maar zeker is het hen gelukt om terug meer ploegen en meer spelers aan te trekken. Er werd tevens gesleuteld aan het wedstrijd- en clubreglement. Zo duurt een wedstrijd maximaal één uur of stopt ze eerder bij zeven punten. Voor iedere club kunnen twaalf spelers ingeschreven worden. De spelers ontvangen geen vergoedingen en er wordt gekaatst voor de eer en de leute. Via Wendy Vandenneucker wordt het klassement bijgehouden en het is ook zij die de uitslagen publiceert op de blog https://kaatsenmarkevallei.skyrock.com.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief