HERNE – Draisineken nodigt mountainbikers en fietstoeristen uit op de 5de editie van haar herfstorganisatie

HERNE – Draisineken nodigt mountainbikers en fietstoeristen uit op de 5de editie van haar herfstorganisatie

Mtb_2018
HERNE – Draisineken nodigt mountainbikers en fietstoeristen uit op de 5de editie van haar herfstorganisatie - Affiche
 
Mtb_1___2018
HERNE – Draisineken nodigt mountainbikers en fietstoeristen uit op de 5de editie van haar herfstorganisatie
 

Nu zondag 21 oktober verwelkomt fietsclub Cycling Draisineken Herne in de sporthal De Hernekouter andermaal alle mountainbikers en fietstoeristen om deel te nemen aan de 5de herfsteditie van de Chimay-Thompson Herfsttochten. Die komen in aanmerking voor de VTT Trofee Het Laatste Nieuws van de Vlaamse Bond voor Rijwieltoeristen. Parcoursbouwer Max Cobbaert zorgt ook deze keer voor uitdagende en bijzonder attractieve tracés.

Tussen 8 en 11 u: Vertrek van de MTB-ers en wielertoeristen
De MTB-routes van 30 en 45 km slingeren zich doorheen het Hernse Groene Kwadrant in zuidwest Pajottenland en flirten daarbij met de Oost-Vlaamse provinciegrens . Daarnaast komen ook de wielertoeristen aan hun trekken met een wegrit over 50 km.
De tochten en de wegrit brengen de deelnemers via de Congoberg en de Bosberg langs de getuigenheuvels van de Vlaamse Ardennen.
Zowel voor de MTB-ers als voor de wielertoeristen krijgt het pittoresk decor met prachtige uitzichten op het doorgetrokken stiltegebied beslist ook het gezelschap van pittig sportief vermaak. Singeltracks en korte nijdige klimmetjes vervolledigen overigens dat sportief plaatje. Overigens worden hierbij ook meerdere tot op heden niet gekende passages in de parcours ingelast.
10 u: Vertrek in groep van de Kidstour (15km). Ook dit jaar heeft Cycling Draisineken een aangepaste en best doenbare route uitgestippeld voor kinderen vanaf 8 jaar.
Op de site van De Hernekouter is er bij het vertrek en na afloop opnieuw gelegenheid tot gezellig bijpraten met allerlei hapjes en tapjes. Daarnaast staan er daar ook douches, een bikewash en een bewaakte fietsenstalling ter beschikking.
Vier jaar geleden bouwden de organiserende Draisinekes hun toenmalige Valentijnstochten in het voorjaar om tot hun huidige Chimay-Thompson Herfsttochten. Die verschuiving blijkt de fietsclub tot op heden alleszins geen windeieren te hebben gelegd. Zo mocht de organisatie vorig jaar, ondnaks geen al te beste weersomstandigheden, alvast een opkomst van meer dan 800 deelnemers laten optekenen.
Meer info via e-mail op draisineken@gmail.com of via  deze facebookpagina  evenals via Luc Roosens (0476/21.05.45). 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 22 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 mrt 2019

archief