HERNE – CD&V behaalt opnieuw een monsteroverwinning bij de verkiezingen

HERNE – CD&V behaalt opnieuw een monsteroverwinning bij de verkiezingen

Herne_1
HERNE – CD&V behaalt opnieuw een monsteroverwinning bij de verkiezingen - © Deschuyffeleer
 

Zoals verwacht heeft de CD&V-ploeg van uittredend burgemeester Kris Poelaert de verkiezingsstrijd gewonnen. De ploeg verloor weliswaar een zetel doch dat kon de pret geenszins bederven. De CD&V rijft deze keer 15 van de 17 te begeven zetels binnen. De nieuw gevormde lijst en partij KWADRANTplus met lijsttrekker Paul Beyl van haar kant pikt als vrije onafhankelijke burgerbeweging de 2 overige zetels in de gemeenteraad in. De beperkte kandidatenlijst met N-VA met de pas ingeweken Jonas De Boeck als voorman wist alsnog geen zetel te verzilveren.

 

Kris Poelaert, die binnenkort allicht zijn vierde ambtstermijn als burgemeester inzet, is vanzelfsprekend best tevreden met het schitterend resultaat dat zijn partij behaalde: “Uiteraard is onze ploeg tevreden en zeer trots met deze uitzonderlijke score. Niets is mooier dan beseffen dat onze inwoners onze inzet van de voorbije jaren wisten te appreciëren en dat ze ons hiervoor opnieuw alle vertrouwen hebben geschonken. Onze campagne berustte op duidelijke standpunten. We werkten aan een concreet programma dat onze inwoners een mooie en zekere toekomst biedt”.

 

“Met een sterke en zeer ambitieuze ploeg staan we klaar om de komende zes jaar een nog meer vernieuwende politiek te voeren, met nog meer inspraak en betrokkenheid. We hebben één doel voor ogen: een vooruitstrevende gemeente te zijn en te blijven, waar het goed wonen is. Herne ging erop vooruit en dat is waar we ook de komende zes jaar blijven naar streven. Onze grote dank gaat dan ook vanzelfsprekend naar onze inwoners. Zonder hun vertrouwen was dit nooit gelukt. Wij zijn er alleszins klaar voor. Er komt een boeiende legislatuur aan met heel veel uitdagingen waarin wij graag opnieuw onze verantwoordelijkheid zullen opnemen”, luidt het nog.

 

Bij KWADRANTplus, ontstaan op de grondvesten van Open Vld, sp.a, groengezinden en onafhankelijken, is ook wel enig optimisme te bemerken. Voorzitter Paul Beyl: “Laat mij zeggen dat KWADRANTplus als partij toch een kersverse verschijning is op het politieke toneel in Herne. We hebben met nieuwsgierigheid naar de resultaten uitgekeken. Er werd aan 3 zetels gedacht maar wij trekken ons op aan de verdubbeling van de bestaande score. Voor ons breekt nu concreet de tijd aan om de komende 6 jaar te bewijzen waarvoor we staan. Dit was voorheen nog niet echt mogelijk”.

 

Het aantal behaalde voorkeurstemmen is onder meer te lezen via deze link
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief