HERNE – Aansprekend kerstconcert van het duo Memento Mei in de Sint-Pieterskerk

HERNE – Aansprekend kerstconcert van het duo Memento Mei in de Sint-Pieterskerk

Kerstconcert_spk
HERNE – Aansprekend kerstconcert van het duo Memento Mei in de Sint-Pieterskerk - © Deschuyffeleer
 

Op uitnodiging van de Landelijke Gilde van Sint-Pieters-Kapelle verzorgt het duo Memento Mei op zaterdag 22 december om 19u30 een toch wel vrij origineel kerstconcert in de kunstig ingerichte Sint-Pieterskerk van de Hernse deelgemeente. Het duo Memento Mei? Dat zijn Luc Ooghe met zijn Vlaamse doedelzak en Erwin Van Bogaert aan het orgel. Die toch wel unieke bezetting met twee topmuzikanten maakt ontegensprekelijk een stevige waarborg uit voor een sfeervol en sereen kerstconcert waarbij de Vlaamse doedelzak voluit in de belangstelling wordt gezet.

Eigen bewerkingen van eeuwenoude kerstliederen

Naast solowerken van onder meer Vlaamse orgelmeesters brengt Memento Mei tijdens het concert een bloemlezing uit Vlaamse traditionele liederen en dansen. Het duo speelt vooral oude muziek, Renaissance en Barok. Zo zijn dan ook de statige pavanes en de schalkse gaillardes van T. Susato (1551), het Antwerps Liedboek (1543) en het handschrift van Viane (1743), het oudste speelmansboek uit Vlaanderen te beluisteren. En ook eigen bewerkingen van eeuwenoude kerstliederen in de bijzondere combinatie van orgel en doedelzak komen aan bod.
 
Het orgel van de Sint-Pieterskerk (1867) werd gebouwd door P.H. Anneessens. Meerdere restauraties en regelmatig onderhoud maken dat het orgel thans nog steeds in goede staat verkeert en zijn bijzondere klank heeft weten te behouden.
 
Na het concert wordt de aanwezigen een drankje aangeboden. De opbrengst van het concert gaat naar een goed doel. Kaarten in voorverkoop kosten 10€, aan de kassa 12€. De kaarten zijn te bekomen bij de bestuursleden Michel Demol, Jean-Pierre Vaneckenrode, Philippe Lammens en Aimé Matthijs evenals via www.sint-pieters-kapelle.landelijkegilden.be.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jun 2019

archief