HERNE – Kerstmarkt zowel in het Dominicanessenklooster als in De Kring

HERNE – Kerstmarkt zowel in het Dominicanessenklooster als in De Kring

Kerstmarkten_herne_2018
HERNE – Kerstmarkt zowel in het Dominicanessenklooster als in De Kring - © Deschuyffeleer
 

Overal te lande swingen de kerstmarkten de pan uit. Zo nu ook in Herne op zaterdag 15 december in het Dominicanessenklooster en een dag later, op zondag 16 december in de feestzalen van De Kring. De opbrengsten van beide organisaties zijn bestemd voor een goed doel.

Dominicanessenklooster – Kom op tegen Kanker
 
Vooreerst is er op zaterdag van 16 tot 23 u de kerstmarkt van Herne Leeft! in het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat. In het kader van de actie De Warmste Week van Music for Life van Studio Brussel willen de organisatoren daar dan met muziek en Kerst en in samenwerking met handelaars en vrijwilligers voor de gelegenheid de locatie uitbouwen tot 'Het Warmste Klooster' en dit ten voordele van Kom op tegen Kanker.
 
Daarbij nemen de organisatoren zich voor het klooster te laten baden in een authentieke kerstsfeer met onder meer kerstliederen gezongen door het Legatokoor. Daarnaast zijn er uiteraard ook de klassieke ingrediënten met standjes, een geschenkpakje voor elk kind, een tekenwedstrijd rond Kerstmis, een grimeuse, een optreden van 't Pajottenboeketje in kerststemming, een verrassende lichtshow buiten het klooster en twee oldtimer tractoren in kerstverpakking. Ook de gebruikelijke hapjes en drankjes zijn er natuurlijk in aanbieding.
 
De Kring – Zonnelied/De Pionier vzw
 
Op zondag 16 december van 13 tot 18 u dan weer maakt de kerstman met zijn geschenkjes voor groot en klein zijn opwachting in de feestzalen De Kring in het centrum ter gelegenheid van de 2de kerstbeurs. Ook hier gaat de opbrengst in het kader van De Warmste Week van Music for Life van Studio Brussel naar een goed doel. Daarom loopt de organisatie dan ook in samenwerking met de vzw Zonnelied – De Pionier die dienstverlening voor mensen met een beperking aanbiedt zowel residentieel als in dagopvang. Die vzw heeft zo onder meer vestigingen in Tollembeek (Oude Pastorij), in Gooik, Roosdaal en Lennik (Het Eizeren Hof in Eizeringen)
 
Ook hier biedt de beurs de bezoekers de gelegenheid te snuisteren langs tal van kraampjes, te proeven van flink wat lekkers en alsnog een leuk eindejaarscadeautje op de kop te tikken. Voor de kinderen tot 12 jaar is er bovendien een tekenwedstijd. Er is ook gelegenheid om een leuk kiekje met de kerstman te maken. Iedereen is welkom en de inkom is gratis. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 mei 2019

archief