HERNE – Ivan Van Hassel vervangt Jeannine Berckmans in de nieuwe gemeenteraad

HERNE – Ivan Van Hassel vervangt Jeannine Berckmans in de nieuwe gemeenteraad

Kwadrantplus
HERNE – Ivan Van Hassel vervangt Jeannine Berckmans in de nieuwe gemeenteraad - © Deschuyffeleer
 

Jeannine Berckmans, de dynamische en bijzonder populaire voorzitter van Vief Herne en bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen nog de kandidaat met de meeste voorkeurstemmen (253) op de lijst Kwadrant Plus, neemt haar mandaat in de gemeenteraad niet op. Als tweede gerangschikte verkozene van haar lijst geeft zij er de voorkeur aan het mandaat dat haar lijst nu ook is toegekend in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst te bekleden. Haar zitje in de gemeenteraad wordt ingenomen door Ivan Van Hassel (54), de derde gerangschikte kandidaat op dezelfde lijst en tevens de voorzitter van de plaatselijke sp.a-afdeling. Die mocht bij de verkiezingen rekenen op 157 voorkeurstemmen. In de nieuwe gemeenteraad heeft Kwadrant Plus twee zetels.

“Ik voorzie dat het op mijn leeftijd van 71 jaar toch enigszins moeilijk zal zijn mij nog voluit op te maken voor de gemeenteraad”, stelt de nochtans vrij kwieke Jeannine. “Daar ik rechtvaardigheid en gelijkheid in ieder domein steeds hoog in het vaandel voer geef ik er de voorkeur aan te zetelen in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst waar voortaan de individuele dossiers van de hulpbehoeftigen in de gemeente zullen behandeld worden. In dat domein heb ik immers in de legislatuur 2000-2006 in het OCMW al heel wat ervaring opgedaan. En bovendien wil ik ook graag jong politiek bloed een kans geven”.
 
Nog wissels
 
“De beslissing van Jeannine brengt wel wat verschuivingen mee in onze ploeg”, zegt Paul Beyl, de voorzitter van Kwadrant Plus.“Op basis van de uitslagenrangorde van onze kandidaten is het nu Ivan Van Hassel die het zitje van Jeannine overneemt. En na drie jaar staat Jeannine overigens ook nog eens haar mandaat in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst ter beschikking van Ghislain Rassaerts, die bij de verkiezingen 235 voorkeurstemmen achter zijn naam kreeg”.
 
Ook Paul Beyl (63) zelf, die als onafhankelijke op de lijst Kwadrant Plus opkwam en 222 voorkeurstemmen verwierf, heeft zich inmiddels voorgenomen zijn mandaat als eerst gerangschikte verkozene voor zijn lijst, na drie jaar ter beschikking te stellen van de veel jongere Herfelingenaar Ludo Tiels, die bij zijn eerste kandidatuur meteen 200 voorkeurstemmen wist te bekomen.
 
“Als idealistisch ingesteld persoon ga ik slechts de eerste drie jaar zelf zetelen in de gemeenteraad”, duidt Paul Beyl, die voor de eerste keer een mandaat in de Hernse gemeenteraad opneemt . “De eerste drie maanden ga ik mij inwerken in dit ook voor mij toch nog nieuw werkterrein. Ik zal mijn aandacht vooral toespitsen op de ideeën rond de fusies van gemeenten in het Pajottenland, de bewandelbaarheid en de befietsbaarheid van de wegen, de integratie van de nieuw aangekomen inwoners en vooral die van vreemde origine, de betrokkenheid van de inwoners bij de gemeente door participatie en informatie en, als landschapsarchitect, uiteraard ook op de toekomst van het regionaal landschap in al zijn facetten”.

Het is wel de bedoeling dat Paul Beyl het voorzitterschap van de Kwadrant-Plusbeweging blijft waarnemen.            
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief