HERNE sleept de provinciale all round award #sportersbelevenmeer in de wacht

HERNE sleept de provinciale all round award #sportersbelevenmeer in de wacht

Dsc05706
HERNE sleept de provinciale all round award #sportersbelevenmeer in de wacht - © Deschuyffeleer
 
Award_haacht-liedekerke
HERNE sleept de provinciale all round award #sportersbelevenmeer in de wacht - Foto ingezonden
 
Herne
HERNE sleept de provinciale all round award #sportersbelevenmeer in de wacht - Foto ingezonden
 
Naamloos
HERNE sleept de provinciale all round award #sportersbelevenmeer in de wacht - Foto ingezonden
 

Sport Vlaanderen heeft de Vlaams-Brabantse all round award #sportersbelevenmeer 2018 toegekend aan Herne. De sportdienst van Het Groene Kwadrant, in samenwerking met de sportadviesraad, voldeed aan alle zeven criteria. Herne kreeg de award in de categorie kleine gemeenten en vangt zo een cheque van 1500 euro voor de aankoop van allerhande sport- en spelmateriaal. Uittredend schepen voor Sport Patrick De Vos kon zich geen mooier afscheidscadeau inbeelden.

Beleving
 
Met de actie #sportersbelevenmeer daagt Sport Vlaanderen aan de hand van verschillende criteria de gemeenten uit om beleving toe te voegen aan hun lokale werking. Wie aan vijf van de zeven criteria voldoet mag zich dan een jaar lang een #sportersbelevenmeer-gemeente noemen. De criteria waren zo opgesteld dat ze de inwoners aanzetten tot meer bewegen of sporten. Van de 40 deelnemende Vlaams-Brabantse gemeenten voldeden er 28 aan de voorwaarden. Mede omdat Herne aan alle zeven criteria had voldaan werd het uitgeroepen tot de winnaar van de all round award.
 
De criteria die in aanmerking kwamen waren onder meer het opzetten van een sportactiviteit die ook gericht is op de niet-sportactieve burger, het delen van sportbelevingsfoto's op socaile media, het stimuleren van gezinnen om aan sport te doen, het promoten van de Maand van de Sportclub, het aanmoedigen van scholen om originele initiatieven te organiseren in het kader van de actie 'Breng je sportclub naar school', het uitpakken van een belevingsactiviteit rond sporten in de natuur en het aanzetten van te sporten op het werk.
 
Naast de nominatie voor de all round award was Herne ook nog genomineerd voor de prijs voor het criterium rond het sporten voor gezinnen. “Herne pakt uit!, de scholenveldloop, de 10.000 stappenclash, Sport Anders en de sportdag voor ons gemeentepersoneel zijn zo enkele acties die in aanmerking kwamen voor het toekennen van de award”, wist een trotse sportfunctionaris Franciska Dekens te vertellen. “Volgend jaar komt er opnieuw een soortgelijke actie en dan zal het allicht de G-sport zijn die in de schijnwerpers zal worden geplaatst maar ook in dat thema zijn wij nu al vrij goed bezig”.
 
Het was in De Factorij in Zaventem dat schepen voor Sport Patrick De Vos en sportfunctionaris Franciska Dekens de award en bijhorende cheque in ontvangst mochten nemen uit de handen van Philippe Paquay, de administrateur-generaal van Sport Vlaanderen. Eén-sportanker Maarten Vangramberen stond er in voor de algemene presentatie.    
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief