HERNE – Taalhoffelijkheid naar Nederlandstalige gemeenten bestaat wel degelijk

HERNE – Taalhoffelijkheid naar Nederlandstalige gemeenten bestaat wel degelijk

Herne_vlaams_1
HERNE – Taalhoffelijkheid naar Nederlandstalige gemeenten bestaat wel degelijk - © Deschuyffeleer
 
Taalhoffelijkheid_1
HERNE – Taalhoffelijkheid naar Nederlandstalige gemeenten bestaat wel degelijk - © Deschuyffeleer
 

Gewezen journalist Maurits van Liedekerke heeft recent drie commerciële zaken in Edingen aangeschreven om hen te feliciteren met hun taalhoffelijke reclameboodschappen die de inwoners van Herne in hun brievenbussen mochten ontvangen. De ere-burger van de gemeente en tevens bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen kandidaat op de lijst van N-VA meent het immers niet kunnen dat vanuit Edingen of andere plaatsen in Wallonië ééntalige reclameboodschappen in het Frans in Herne worden verspreid. Bedrijven en firma's die dergelijke taalonhoffelijke praktijken toepassen ontvangen steevast van hem een schrijven om hen hierop te wijzen.

“In mijn brief met felicitaties aan de drie zaken, twee optiekzaken en een beddenspeciaalzaak, meld ik hoezeer ik het op prijs stel dat de inwoners van Herne vanuit het nabijgelegen Edingen of enige andere Franstalige locatie in het land een reclameboodschap in het Nederlands mogen ontvangen. Zoiets getuigt van grote taalhoffelijkheid. Een dergelijke instelling lijkt mij overigens ook economisch ten zeerste gepast en verstandig”, geeft Maurits van Liedekerke aan.
 
“Het deed mij dan ook plezier om van één van hen een dankbrief te mogen ontvangen. Na de onvriendelijke commentaren aan mijn adres als gevolg van een eerdere klachtbrief lijkt het mij toch ook eens nuttig de andere kant van de medaille te laten aanvoelen. Niet iedereen in Edingen kijkt dus negatief op tegen mijn acties vanuit de Nederlandsééntalige gemeente die Herne toch nog altijd is”, voegt hij er nog aan toe. “Dat niet iedereen, ook in Herne, daar zo over denkt, mocht ik recent jammer genoeg nog ondervinden toen ik een juwelierszaak in Edingen die in Herne Fransééntalige publiciteit verspreidde daarop aansprak. De verwensingen logen er niet om”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Anaïs Deherder | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 aug 2019

archief