HERNE – VIEF klaar voor een voorspoedig 2019

HERNE – VIEF klaar voor een voorspoedig 2019

Vief_nieuwjaar_2019___ep___1a_
HERNE – VIEF klaar voor een voorspoedig 2019 - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2019___ep___3_
HERNE – VIEF klaar voor een voorspoedig 2019 - Voorzitter Jeannine Berckmans - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2019___ep___4_
HERNE – VIEF klaar voor een voorspoedig 2019 - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2019___ep___6_
HERNE – VIEF klaar voor een voorspoedig 2019 - Bestuursleden samen met provinciaal voorzitter François Bonaventure - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2019___ep___8_
HERNE – VIEF klaar voor een voorspoedig 2019 - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2019__ep___6a_
HERNE – VIEF klaar voor een voorspoedig 2019 - Foto ingezonden
 
Vief_nieuwjaar_2019__ep___6b_
HERNE – VIEF klaar voor een voorspoedig 2019 - Muzikale intermezzo’s van Rudi Deslachmuylder - Foto ingezonden
 

De eerste maandelijkse bijeenkomst van het jaar van Vief, één van de 34 Vlaams-Brabantse sociaal-culturele verenigingen van en voor 50-plussers en gepensioneerden van liberale signatuur, stond volledig in het teken van Nieuwjaar. Zoals nu toch al een vijftal jaar was ook deze keer de nieuwjaarsafspraak in de feestzaal De Egelantier. Op het menu een passend welkomstwoord, een voortreffelijke feestmaaltijd en stemmige intermezzo’s met muziek en zang van Rudi Deslachmuylder.

Voor voorzitter Jeannine Berckmans en haar ploeg is het iedere derde donderdag van de maand alle hens aan dek om het Vief-seniorengezelschap met kleine of grote restauratie en met allerlei ontspanning ten dienste te staan. Met veel erkentelijkheid nam zij dan ook bij de opener van het nieuwe jaar de gelegenheid te baat haar achterban van harte te bedanken voor de inzet, de toewijding en de werklust.
De voorzitter maakte van de gelegenheid ook gebruik om de anciens die al van bij het ontstaan van de seniorenvereniging, destijds onder de naam van de Liberale Bond voor de Gepensioneerden, betrokken waren letterlijk in de bloemen te zetten. De attentie ging hierbij naar Agnes, Annette, Clara, Leona en Polydor. Tussendoor wist zij ook mee te geven dat het alleroudste Hernse Vief-lid, Jeanne Eeckhoudt uit de Kapellestraat, sinds kort verblijft in het rust- en zorgcentrum St-Felix en dat zij in juni 100 jaar wordt.
Terugblik
In haar terugblik op 2018 mocht voorzitter Jeannine Berckmans prat gaan op een bijzonder vruchtbaar afgelopen jaar. Daarnaast stond zij er ook even ter nagedachtenis stil bij alle dierbaren die het afgelopen jaar kwamen te overlijden.
Traditioneel heeft Vief bij iedere vergadering ook oog voor de jarigen van de maand. Deze keer waren dat er niet minder dan 16. Zij mochten naast een hartelijk applaus ook een origineel verjaardagskaartje in ontvangst nemen.
Zoals steeds is het jaarprogramma van Vief een cocktail  van animatie, volksspelen, informatie, opleiding, uitstappen en culturele activiteiten. De eerstkomende uitschieters hierbij zijn de carnavalsviering, de start van de smartphone- en tabletcursussen in februari en op 21 maart het gezellig samenzijn met muziek van toen.
Provinciaal bestuur
Vanuit de Vief-bestuur Vlaams-Brabant mocht Vief-Herne ook de provinciale voorzitter François Bonaventure (Mechelen) verwelkomen. Van hem niets dan lovende woorden over de plaatselijke afdeling: “Vief Diest en Vief-Herne zijn afdelingen die te vinden zijn in de twee uithoeken van de provincie en beiden hebben veel gemeen. Het zijn ‘gezonde’ afdelingen met veel leden, zij staan ten volle ten dienste van de senioren en dit boven alle politieke overtuigingen heen, zij zijn super-actief en inventief en onderhouden goede contacten met het hoofdbestuur”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Anaïs Deherder | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 aug 2019

archief