HERNE – Mensen met Pijn Pajottenland verzorgt infosessies en lotgenotencontacten

HERNE – Mensen met Pijn Pajottenland verzorgt infosessies en lotgenotencontacten

Mensen_met_pijn0001
HERNE – Mensen met Pijn Pajottenland verzorgt infosessies en lotgenotencontacten - Affiche
 

Mensen met Pijn Pajottenland, de vanuit Samana opgerichte lotgenotenvereniging van pijnpatiënten om mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar informatie, begrip en aanvaarding, heeft zijn jaarprogramma bekendgemaakt. Naast een reeks uiteenzettingen worden er ook geregeld lotgenotencontacten voorzien.

Een waardevol ondersteuningsaanbod
 
Mensen met Pijn Pajottenland is een nog vrij jonge vereniging die werd opgericht in 2017 en vorig jaar startte met een eerste reeks infosessies. Alle activiteiten worden georganiseerd voor en door mensen die in het Pajottenland wonen of actief zijn. Zo biedt Mensen met Pijn Pajottenland pijnpatiënten ook dicht bij huis een waardevol ondersteuningsaanbod.
 
“De deelnemers aan de activiteiten hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat zij leven met chronische pijn met alle praktische, sociale en medische gevolgen. Lotgenotencontacten en informatiesessies brengen hen bij elkaar en bieden hen zo mee de mogelijkheid vorm te geven aan een leven met aanhoudende pijn. Door knelpunten met elkaar te delen, maar ook door het uitwisselen van oplossingen en het aanbieden van objectieve ondersteunende informatie biedt Mensen met Pijn Pajottenland dan ook een grote meerwaarde”, zegt initiatiefnemer Marco Reuman.
 
“Veel mensen worden geconfronteerd met aanhoudende pijn. Los van de aandoening die deze pijn veroorzaakt, verstoort pijn die moeilijk onder controle te krijgen is, het dagelijks leven. Dan lijkt het soms dat het leven nog enkel uit pijn bestaat”, gaat de initiatiefnemer verder. “Meer dan wat ook is het voor mensen met pijn van belang om erkenning te krijgen, om een uitlaatklep te hebben en om samen met andere pijnpatiënten geïnformeerd te worden over manieren om met de aanhoudende pijn om te gaan”.
 
Het jaarprogramma
 
Het jaarprogramma start met een infosessie (14/02 – 14 u) en een lotgenotencontact (16/03 – 10 u) over intimiteit en seksualiteit in het Dominicanessenklooster in Herne. Daarna volgen een infosessie over fibromyalgie (27/04 – 10 u) in de zaal 'Het Wanneken' op het kerkplein in Oetingen, een infosessie (18/05 – 10 u) en een lotgenotencontact (15/06 – 10 u), die twee laatstverneomde over het omgaan met pijn op de welzijnscampus van de gemeente Dilbeek in Groot-Bijgaarden. De reeks wordt afgerond met een infosessie (17/10 – 14 u) en een lotgenotencontact (16/11 – 10 u) over de sociale voorzieningen voor mensen met chronische pijn. Die gaan in principe door in het Sociaal Huis van Galmaarden aan het Marktplein.
 
Meer info over de vereniging en liefst voorafgaande inschrijvingen voor de bijeenkomsten via Samana (02/240.85.04 – smb@samama.be ) met als contactpersoon Annick Derdelinckx.     
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer & Anaïs Deherder | 14 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jul 2019
Anaïs Deherder | 06 jul 2019

archief