HERNE – Geestdriftige Kris Poelaert in de Burgemeestersmarathon op Radio 2

HERNE – Geestdriftige Kris Poelaert in de Burgemeestersmarathon op Radio 2

1_burgemeestersmarathon_2019__herne___2_
HERNE – Geestdriftige Kris Poelaert in de Burgemeestersmarathon op Radio 2 - © Deschuyffeleer
 
Burgemeestersmarathon_2019__herne___1_
HERNE – Geestdriftige Kris Poelaert in de Burgemeestersmarathon op Radio 2 - © Deschuyffeleer
 

Na nagenoeg twee uur mistig fileleed kwam ook burgemeester Kris Poelaert aan de beurt in de Burgemeestersmarathon op Radio 2 vanuit het radiohuis in Leuven. Fris als een hoentje, trots zowel op zijn Herne als op het Pajottenland en zoals steeds bijzonder innemend beantwoordde hij er met de hem eigen flair, zelfverzekerdheid en dynamisme de vragen van programmapresentator Jeroen Guns.

Voetbaltruitje van zoon
 
Als geliefkoosd persoonlijk voorwerp toonde hij als trouwe supporter van Anderlecht in goede en kwade dagen trots het eerste paarse voetbaltruitje van zijn zoon Jef. De luisteraars kwamen ook te weten dat zij beiden er al twee keer op uitgetrokken zijn naar een voetbalmatch in Engeland. Zo beleefden zij er intens een competitiematch van Manchester City tegen Arsenal en de FA-cupfinale tussen Manchester City en Chelsea.
 
Parlementair mandaat?
 
Na drie legislaturen geniet Kris Poelaert nog steeds de eer de populairste burgemeester in het Pajottenland te zijn. Waar hij vroeger nog aangaf zijn politieke ambities te beperken tot Herne en de provincie staat hij nu blijkbaar niet langer afkerig tegenover een gooi naar een mandaat bij de komende parlementsverkiezingen. “Vanuit diverse hoeken word ik thans aangespoord mijn politieke ambities in die zin bij te stellen”, luidde het. “Maar toch zullen Herne en het Pajottenland mij steeds    het meest nauw aan het hart blijven liggen”.
 
Samenwerken of fusie?
 
De voorbije legislatuur liet de Hernse burgemeester ook al een proefballonnetje op om te komen tot een studie over een vrijwillige fusie met zijn buurgemeenten. Zo zouden die gemeenten dan kunnen genieten hebben van een financiële bonus vanuit Vlaanderen à rato van 500 euro per inwoner. De voorgehouden boot kreeg echter felle tegenwind vanuit de buurgemeente langsheen de Markrivier. “Afwachten is nu de boodschap”, gaf hij aan. “Komen er gedwongen fusies? Blijven vrijwillige fusies nog mogelijk? Of gaan wij ook daadwerkelijk intergemeentelijk samenwerken? Tot op heden is die her en der voorgehouden intergemeentelijke samenwerking evenwel nog niet doorgedrongen tot in de essentie. Van hogerhand worden de gemeenten echter alsmaar meer opgezadeld met allerlei bijkomende en soms bijzonder gespecialiseerde opdrachten. Het wordt allemaal iets teveel voor de kleinere gemeenten zoals ook Herne”.
 
Het gesprek met burgemeester Kris Poelaert kan herbeluisterd worden via  https://burgemeestersmarathon.radio2.be/jaar/2019/postcode/1540 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer & Anaïs Deherder | 14 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jul 2019
Anaïs Deherder | 06 jul 2019

archief