HERNE – Frank Nevens stelt zijn eerste dichtbundel voor

HERNE – Frank Nevens stelt zijn eerste dichtbundel voor

Beetje_dichter_2
HERNE – Voorstelling dichtbundel Beetje Dichter van Frank Nevens - © Deschuyffeleer
 
Dsc00583a
HERNE – Voorstelling dichtbundel Beetje Dichter van Frank Nevens - © Deschuyffeleer
 
Beetje_dichter_3
HERNE – Voorstelling dichtbundel Beetje Dichter van Frank Nevens - © Deschuyffeleer
 
Beetje_dichter_1
HERNE – Voorstelling dichtbundel Beetje Dichter van Frank Nevens - © Deschuyffeleer
 

Op vrijdag 22 februari om 19u30 stelt allrounder Frank Nevens in de kerk van Kokejane zijn eerste bundel gedichten ‘Beetje Dichter’ aan het publiek voor. De nieuwkomer, uitgegeven door de uitgeverij De Draak uit Tollembeek, telt 35 gedichten. De bundel wordt ingeleid door ereburger en dichter Maurits van Liedekerke. De muzikale intermezzo’s zijn van doedelzakspeler Luc Ooghe.

Sedert nu toch al enkele jaren is Frank Nevens, die bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen ook als raadslid werd verkozen, een trouwe deelnemer aan Gedichtendag in de gemeente. Dat was ook dit jaar het geval. Om het opzet van dit poëziefeest niet te storen nam de auteur zich voor de voorstelling van zijn dichtbundel pas na dit jaarlijks gebeuren te laten plaatsvinden.
Het is een gewoonte van Frank dat hij zijn jaarlijkse bijdrage aan Gedichtendag toelicht met de humoristische noot dat hij een gedicht gaat lezen uit zijn eerste bundel waarvan hij een publicatiedatum voorziet op 24 april 2027. Dit jaar brak hij echter met die traditie. Met Breugel's vrouw Maaike als muze lichtte hij met zijn voordracht ‘Dans’ nu al heel subtiel een tipje van de sluier van wat niet in 2027 maar wel op 22 februari van dit jaar te verwachten is.
Vlijtige bij
Frank wordt eerstdaags 52 en leeft en woont sinds een aantal jaren in een goed verdoken gerestaureerde hoeve in de Kwatemstraat. Professioneel is hij landbouwingenieur en docent aan de rijksuniversiteit van Gent. Maar daarbuiten is hij als vlijtige bij in de gemeente ook en onder meer de bezieler van het lokaal erfgoeddepot en van de Hernse landschapskubussen. Ook is hij nauw betrokken bij vele initiatieven rond de noodzakelijke bewustwording inzake het milieubeleid en komt hij daadwerkelijk op de proppen met innovatieve ideeën rond cultuur en burgerparticipatie.
Uitlaatklep  
“Nu toch al enkele jaren heb ik in mijn onmiddellijke nabijheid steeds een vintage kladschrift bij de hand. Daarin maak ik dan op de meest onmogelijke tijdstippen en op een goede oude schoolse manier - zeg maar met een old fashion vloeipen - aantekeningen. Die opgetekende woorden, zinnen, ideeën, emoties en gedachten – die overigens spontaan bij mij opborrelen – worden dan ‘mijn’ gegevensbank die ik aanspreek bij het dichten. Dat dichten is voor mij een uitlaatklep, een ontdekking en een plezier. Ik geniet zowel van het fysiek schrijven als van het aaneenrijgen van woorden in al hun eenvoud en in al hun schoonheid evenals van het stoeien met stijlen en ritmes. Ik schrijf en herschrijf tot ik dan de gewenste structuur heb gevonden”.
“Eigenlijk is het Jan Heyvaert van de uitgeverij De Draak die mij bewoog om met de intussen vrij omvangrijke verzameling gedichten iets te doen en mij ertoe aanzette er het genot van te delen met de buitenwereld”, reikt Frank nog graag aan.
Veelzijdig
Jan Heyvaert is blij dat hij Franks werk mag uitgeven: “Door zijn veelzijdigheid is het enig. In ieder gedicht zit iets verrassends. De bundel is heel bewust heel strak en sober opgevat. De gedichten zijn echter zo veelzijdig dat al het bijkomstige eerder een minpunt zou zijn dan een pluspunt”.
De gedichtenbundel met hardcover kan vooraf reeds besteld worden mits betaling van 16 euro op BE95 9730 5795 9958 van vzw De Draak met de vermelding van 'Beetje Dichter' en de naam van de besteller. Het genummerde boek kan dan op 22 februari afgehaald worden. Er is een eerste druk voorzien van 250 stuks. Na 22 februari kan het boek uiteraard ook nog via deze link besteld worden maar dan wel aan 18 euro verhoogd met eventuele verzendkosten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer & Anaïs Deherder | 14 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jul 2019
Anaïs Deherder | 06 jul 2019

archief