HERNE – CD&V verbolgen over forse kritiek N-VA op het opnemen van de DODS

HERNE – CD&V verbolgen over forse kritiek N-VA op het opnemen van de DODS

Cd_v_herne
HERNE – CD&V verbolgen over forse kritiek N-VA op het opnemen van de DODS - © Deschuyffeleer
 

De nieuwe bestuursploeg van CD&V met burgemeester Kris Poelaert blijkt geenszins gediend met de kritiek vanuit de N-VA op het naar voren schuiven van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (DODS) tijdens de jongste gemeenteraad. En ook het commentaar van N-VA rond het onvoldoende opvangen van het afvalwater vindt de lokale CD&V-afdeling geenszins gegrond.

“Een lachwekkende bevalling”, noemde de plaatselijke afdeling van N-VA bij monde van zijn waarnemend voorzitter Jonas De Boeck het opnemen door ieder raadslid van het meter- of peterschap over één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen tijdens de jongste gemeenteraad. De eigen noden in de gemeente zoals het opvangen van het afvalwater, het omschakelen op bio-landbouw en het vrijwaren van de Vlaamse identiteit van Herne daarentegen zouden niet gezien worden.
 
Slecht signaal voor de politiek
 
“De kritiek van de N-VA is een slecht signaal voor de politiek”, stelt CD&V-afdelingsvoorzitter Saskia Vos. “Wij vinden het jammer en zelfs beschamend dat N-VA Herne dit in het belachelijke trekt. Misschien zijn ze onvoldoende op de hoogte van hetgeen op de gemeenteraad werd gezegd. De uitspraken van N-VA Herne hebben tot doel de inwoners te misleiden. Alsof wij de wereldproblemen vanuit Herne gaan oplossen en de lokale vergeten. Niets is minder waar”.
 
De duidelijk in haar wiek geschoten voorzitter vervolgt: “Wie verkondigt dat de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen weinig of niets te maken hebben met lokaal gemeentelijk beleid slaat de bal grondig mis. Het was hun eigen minister-president Geert Bourgeois, en met hem de ganse Vlaamse regering, die al in 2016 opriep werk te maken van deze generieke duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Daarbij werd gesteld dat 'ook steden, gemeenten en provincies een taakstelling hebben bij de uitvoering van die doelstellingen. Om dit te verankeren en te stimuleren kunnen die doelstellingen gekoppeld worden aan de beleids- en beheerscyclus'. En ook de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten onderstreept het belang van die doelstellingen en ondersteunt daarbij actief steden en gemeenten om er mee aan de slag te gaan. We gaan overigens de aangeboden vormingen terzake actief volgen om de daad, samen met vele andere, bij het woord te voegen. Wij leven in de wereld en niet op een eiland. En die betere wereld begint in Herne door te werken aan een betere gemeente voor onze inwoners. Wordt vervolgd. Iedereen is van harte uitgenodigd tot een constructieve bijdrage”.
 
Prioriteiten      
 
“Wat de zuivering van het afvalwater betreft, zou N-VA Herne moeten weten dat er in Vlaanderen prioriteit is gegeven aan de dichtbevolkte gebieden om zo sneller de vooropgestelde doelstellingen te halen. Zonder subsidies zijn die werken totaal niet betaalbaar. Gezien men nu de meer uitgestrekte gebieden aanpakt en subsidiëert is onder meer Herne aan de beurt en met de Scheibeekstraat is de volgende reeks ingezet”, aldus nog een duidelijk verbolgen Saskia Vos.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jan 2020

archief