HERNE - Luc Segers en Cecile Gierts gaan met pensioen

HERNE - Luc Segers en Cecile Gierts gaan met pensioen

1_pensioen_luc_en_cecile__7_
HERNE - Luc Segers en Cecile Gierts gaan met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Pensioen_luc_en_cecile__8_
HERNE - Luc Segers en Cecile Gierts gaan met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Gierts_cecile
HERNE - Luc Segers en Cecile Gierts gaan met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Pensioen_luc_en_cecile__11_
HERNE - Luc Segers en Cecile Gierts gaan met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Pensioen_luc_en_cecile__12_
HERNE - Luc Segers en Cecile Gierts gaan met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Pensioen_luc_en_cecile__14_
HERNE - Luc Segers en Cecile Gierts gaan met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Pensioen_luc_en_cecile__23_
HERNE - Luc Segers en Cecile Gierts gaan met pensioen - Zo ben je er zeker van Cecile ook in de toekomst nooit aan het kortste einde te trekken ..... © Deschuyffeleer
 
Pensioen_luc_en_cecile__52_
HERNE - Luc Segers en Cecile Gierts gaan met pensioen - © Deschuyffeleer
 

Per 1 mei gaan de gemeentelijke medewerkers Cecile Gierts en Luc Segers officieel met pensioen. Het gemeentebestuur en hun collega’s hielden er dan ook aan om hen uit te wuiven met een speciale attentie. Het was burgemeester Kris Poelaert die in het bijzijn van veel van hun collega's zijn waardering mocht uitdrukken voor de jarenlange inzet, de werkijver, de collegialiteit en de toewijding van deze twee bijzonder gewaardeerde medewerkers. De gemoedelijke bijeenkomst werd afgerond met een broodjesmaal. Na eerder Frank Van den Broeck, Patrick Somers en Michel Chrispeels waren het thans de huidige afzwaaiers Cecile en Luc die van een feestelijk afscheid mochten genieten.

Een feestmoment met de collega's
Burgemeester Kris Poelaert: “Tot eind 2017 werden onze medewerkers die op pensioen gingen telkens in de schijnwerpers gezet tijdens onze nieuwjaarsontvangst. De initiatiefnemers van die bijeenkomst vonden echter terecht dat er op dat moment maar weinig tijd is om bij die pensionering stil blijven te staan en dat die gebeurtenis dan ook niet volledig tot haar recht kwam. Zodoende hebben wij beslist om naast de officiële overhandiging van de bloemen en geschenken die traditiegetrouw blijft doorgaan op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie nu ook iedere pensionering te laten uitlopen in een feestmoment met de collega’s. Zodoende kunnen we hen dan ook volwaardig bedanken en uitzwaaien”.
De sporthal als tweede thuis
Luc Segers, die nu zaterdag 20 april de leeftijd van 61 jaar bereikt, ging aan de slag als technisch assistent en onderhoudsman in de sporthal De Hernekouter in 2008. Voordien was hij jarenlang atelierchef in de ijsmakerij Desmet in Edingen. Opeenvolgende overnames van dit bedrijf maakten dat de werkzekerheid er toen zoek was geraakt en om een gedwongen ontslag te voorkomen koos Luc er voor zelf op zoek te gaan naar een nieuw werk. Een nieuwe job vond hij dan in zijn eigen gemeente. Tien jaar lang was de sporthal zijn tweede thuis. Al die tijd was het Luc die er voor zorgde dat alles proper en netjes werd gehouden, een taak die hij met veel dynamisme en bijzonder gewetensvol volbracht. De gemeente Herne als werkgever was hem alleszins niet onbekend want ook zijn echtgenote Linda Thiels werd toen de volgende 10 jaar een werkcollega.
De ganse administratieve molen doorlopen
Om de historiek van Cecile Gierts samen te vatten dient wel wat dieper gespit te worden. Zij deed haar entrée in 1978 en was toen één van de vier administratieve personeelsleden die de pas gefusioneerde gemeente draaiend hielden. Haar collega’s van toen waren Jeanne Suys, Fons Willems, Patrick Somers en secretaris Marcel Bosmans. “Ik werd toen aangenomen onder het statuut van Bijzonder Tijdelijk Kader, een tijdelijkheid die uiteindelijk 40 jaar duurde”, aldus Cecile. In al die jaren doorliep Cecile de ganse administratieve molen maar het waren toch het bijhouden van de gegevens voor het rijksregister, de dienst bevolking, de dienst burgerlijke stand en uiteindelijk de personeelsdienst die haar meeste aandacht en energie opeisten. In die periode van 40 jaar werkte Cecile overigens nauw samen met vier gemeentesecretarissen en twee burgemeesters.
Cecile blijft wel nog enige tijd in de gemeentelijke running. Als ‘bijklusser’ stelt zij thans nog tijdelijk haar diensten ter beschikking om haar opvolger(s) wegwijs te maken in de administratieve mallemolen die een personeelsdienst inhoudt. Wie nu zo in zijn vrije tijd tegen betaling bijklust, mag sinds vorig jaar immers onder bepaalde voorwaarden nog een paar duizend euro per jaar bijverdienen zonder dat hij of zij daarop belastingen of sociale bijdragen hoeft te betalen.
In zijn dankwoord gaf burgemeester Kris Poelaert aan dat “op pensioen gaan altijd een beetje afscheid nemen met zich meebrengt maar dat dit gebeurt met een oprechte erkentelijkheid vanuit niet alleen het gemeentelijk bestuur en de collega’s maar ook vanwege gans de Hernse bevolking”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Anaïs Deherder | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 aug 2019

archief