HERNE – Vlaanderen feest en Herfelingen feest uiteraard terug mee!

HERNE – Vlaanderen feest en Herfelingen feest uiteraard terug mee!

Aankondiging_kermis_herfelingen_2019
HERNE – Vlaanderen feest en Herfelingen feest uiteraard terug mee!- © Deschuyffeleer
 

De looks van kermis Herfelingen op de eerste zondag van juli kregen nu toch al een tiental jaren terug een nieuw kleedje aangemeten. Een paar ondernemende dorpsgenoten schaarden zich toen rond het thema 'Vlaanderen Feest!' om de teloorgegane kermis van nieuw bloed te voorzien en er zo samen met de ganse dorpsgemeenschap en in samenwerking met het gemeentebestuur terug een zomers en gezellig buurtfeest van te maken.

Kampioenenstraat
“Met ons Gezellig Buurtfeest willen wij onder meer alle straten van het dorp verenigen en elkaar laten uitdagen in een drie***-petanquetornooi”, zegt Lutgarde Cochez, één van de promotoren van het gebeuren. “Elke straat kan daartoe één of meerdere ploegen samenstellen. Elke ploeg bestaat daarbij uit drie personen met ieder een minimum leeftijd van 16 jaar. Wie zo dicht mogelijk bij het mikballetje gooit, schakelt telkenmale zijn tegenstanders uit en wordt zo uiteindelijk gekroond tot de kampioenenstraat van Herfelingen. Leute, ambiance en spanning zijn dan ook steeds verzekerd”.
“Ons organisatieteam zet zich jaar na jaar in om ook in onze kleine doch bijzonder hechte dorpskern een mogelijkheid te creëren om elkaar ook eens in een aangename sfeer te ontmoeten en elkaar nog beter te leren kennen. Om dat te bewerkstelligen dachten we aan een petanquetornooi dat we per drie spelers in ploegverband koppelen aan onze dorpsstraten. Wij zijn de mening toegedaan dat iedereen petanque kan spelen. Het competitieve is voor enkelen uiteraard belangrijk maar het grootste gedeelte van onze petanquers zijn recreanten voor wie deelnemen veel belangrijker is dan winnen. Bij deze doen we dan ook een warme oproep aan iedereen om zich in te schrijven voor deelname tijdens het weekend van 29 en 30 juni aanstaande. Buiten het petanquespelen is er uiteraard ook ruimte voor de sympathisanten en supporters die zich bij die gelegenheid alvast ten volle kunnen vinden aan de verschillende standjes”, vervolgt Lutgarde. “Voor de prijs kan je het heel zeker niet laten. Het inschrijvingsgeld bedraagt slechts 5€ en je krijgt sowieso een gratis consumptie”.
Een vernieuwd organisatieteam
Organisatorisch kon het Herfelings Kermis-comité wel nog wat versterking gebruiken. Het was dan ook Lutgarde Cochez die in die zin een oproep deed en al haar vrienden en kennissen uitnodigde om zich mee in te zetten voor het nobele doel. Er werd dan ook met grote verwachtingen uitgekeken naar de opkomst voor de voorbereidende vergadering. En ja…. haar verzoek viel geenszins in dovemansoren. Een nieuwe 12-koppige ploeg staat vanaf nu dan ook klaar om van Herfelingse kermis en meteen ook Vlaanderen Feest eens te meer een leuke bedoening te maken.
Geïnteresseerd in meer info of medewerking? Altijd welkom op 0474/53.25.59.        
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 10 sep 2019

archief