HERNE – Plaatselijke kandidaten tevreden met hun verkiezingsuitslag

HERNE – Plaatselijke kandidaten tevreden met hun verkiezingsuitslag

Dsc07554
HERNE – Plaatselijke kandidaten tevreden met hun verkiezingsuitslag - © Deschuyffeleer
 
Dsc07548
HERNE – Plaatselijke kandidaten tevreden met hun verkiezingsuitslag - Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Cd_v
CD&V Kris Poelaert
 
Dsc07558
HERNE – Plaatselijke kandidaten tevreden met hun verkiezingsuitslag - Ivan Van Hassel- © Deschuyffeleer
 
Sp
sp.a Ivan Van Hassel
 
Dsc07569
HERNE – Plaatselijke kandidaten tevreden met hun verkiezingsuitslag - Jonas De Boeck - © Deschuyffeleer
 
N-va
N-VA Jonas De Boeck
 

Zoals alle andere landgenoten brachten ook de drie Hernse verkiezingskandidaten hun stem uit voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Voor Kris Poelaert gebeurde dit in een stembureau in de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle, voor Jonas De Boeck en Ivan Van Hassel in een stembureau in de sporthal De Hernekouter. Alle drie waren zij bijzonder vroeg uit de veren om hun stemplicht te vervullen. En alle drie dongen zij ook naar de gunst van de kiezer voor hun partij voor het Vlaams parlement.

Jonas De Boeck
 
De enige effectieve kandidaat van de drie was Jonas De Boeck voor de N-VA. Hij bekleedde de 15 de plaats op de lijst. Met een score van 5850 toont hij zich meer dan tevreden. De N-VA behaalde in de provinciale kieskring 6 zetels. Met het resultaat van de NV-A als grootste partij in het kieskanton Lennik voet hij zich in zijn sas. Een komende uitdaging ziet Jonas in het  aanzetten van de bestuursploegen voor het opbrengen van meer aandacht voor het Vlaamse en het landelijke karakter van de streek.
 
Kris Poelaert
 
Burgemeester Kris Poelaert was de 1ste plaats op de opvolgerslijst voor de CD&V toegewezen. Hij wist 7925 stemplichtigen te bekoren. Kris Poelaert: “Dit resultaat is heel bevredigend. Met de verkiezingen van 2014 behaalde ik goed 6200 stemmen”. Naast dit persoonlijk positief resultaat kijkt de Hernse burgemeester toch enigszins sceptisch ten aanzien van het verdwijnen van Michel Doomst (Gooik) uit het parlementair halfrond en meteen ook de enige Pajottenlandse vertegenwoordiger die onze regio een stem kon meegeven.
 
Ivan Van Hassel
 
Bij de sp.a dan weer was gemeenteraadslid Ivan Van Hassel op de 13de plaats bij de opvolgers naar voren geschoven. Hij kreeg 1148 stemmen achter zijn naam. “Meer dan ik had verwacht”, zegt hij in een eerste reactie. “Dat is dan bevredigend. Daar waar ik minder enthousiast naar kijk is wel het aantal stemmen die ik Herne behaalde”.
 
Het lag in onze bedoeling om de drie kandidaten te fotograferen wanneer zij hun stembrieven in de urnes in hun stembureau deponeerden. Bij de voorzitters van de stembureaus waar Kris Poelaert en Jonas De Boeck hun plicht vervulden stelde dat geen probleem. Bij de voorzitter van het stembureau waar Ivan Van Hassel zich diende aan te dienen lag dat om onbegrijpelijke redenen anders. Wegens de kortzichtigheid van de bureauvoorzitter diende de kandidaat voor de sp.a  dan ook jammer genoeg genoegen te nemen met een kiekje aan de ingang van zijn stembureau.
 
In Herne waren er nagenoeg 5250 inwoners stemgerechtigd. Op 26 mei, de dag van de stemming, waren overigens ook een vijftiental kiezers jarig.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 mei 2020

archief