HERNE pikt leuk in op de doortocht van de Tour de France

HERNE pikt leuk in op de doortocht van de Tour de France

1_hernetour_poster_flyer
HERNE pikt leuk in op de doortocht van de Tour de France - Affiche
 
2
HERNE pikt leuk in op de doortocht van de Tour de France - Affiche
 
Dsc08222__1198_x_800_
HERNE pikt leuk in op de doortocht van de Tour de France - Werkgroep TDF 2019 - © Deschuyffeleer
 
3_z_tdf0001
HERNE pikt leuk in op de doortocht van de Tour de France - Rit 1 - 6 juli 2019 - © Deschuyffeleer
 
4_dsc08253
HERNE pikt leuk in op de doortocht van de Tour de France - Carine Van de Velde - © Deschuyffeleer
 
5_dsc08241
HERNE pikt leuk in op de doortocht van de Tour de France - Burgemeester Kris Poelaert, Stefanie Faut (vrijwilliger), Carine Van de Velde (coördinator) en Franky Timmermans (beeldtechniek) - © Deschuyffeleer
 
6_dsc08234
HERNE pikt leuk in op de doortocht van de Tour de France - Peter Pirard (Jong en Oud), Patrice Dolens (Draisineken), Jean-Marie Dierickx (vz Draisineken), Dieter Bellemans (vz Herne Rabarbert) Brent Roobaert (vrijwilliger), Ria Alaert (De Tulpkes) - © Deschuyffeleer
 
Dsc08239
HERNE pikt leuk in op de doortocht van de Tour de France - Christine Vandenneucker (De Tulpkes), Olivier Backvis (animatie DB Pro Events DJ4t6), Veerle Van der Steen (vrijwilliger)en Ann van der Draaij (De Tulpkes) - © Deschuyffeleer
 

Ter herinnering aan de eerste Tourzege van Eddy Merckx, nu 50 jaar geleden, start de editie van 's werelds meest bekende wielerronde op zaterdag 6 juli op de Grote Markt in Brussel. Na een tocht over onder meer de muur van Geraardsbergen en de Bosberg in Galmaarden, langs de Leeuw van Waterloo en doorheen Sint-Pieters-Woluwe, het geboortedorp van de nog altijd ongeëvenaarde wielergrootmeester, ligt de eindstreep na 192 km getrokken aan het atomium op de Heizel in Brussel. De eerste etappe doet ook Herne aan en daar wordt door het gemeentebestuur in samenwerking met een rits verenigingen dan ook gretig op ingepikt met onder meer het opzetten van een rennersdorp op de site van het land- en tuinbouwmachinesbedrijf AgriParc langsheen de Edingsesteenweg op het kruispunt met de H.Geeststraat.

Herne kleurt GEEL
 
“Die dag kleurt Herne GEEL”, zegt Carine Van de Velde, de gemeentelijke coördinator van het toch wel uitzonderlijk gebeuren. “In samenwerking met de fietsclubs en nog enkele verenigingen gaan wij voor de gelegenheid op de AgriParc-site de ganse dag door een groots maar vooral ook leuk opgevat rennersdorp neerpoten met uiteraard niet alleen de doortocht van de publiciteitskaravaan en de renners maar ook met flink wat animatie alsook passende catering en drankenstandjes. De hele dag door kunnen de aanwezigen er ook het verloop van de rit volgen op een groot scherm. De opbrengst van de ganse bedoening is daarbij ook nog eens bestemd voor de vzw De Okkernoot, die zich ontfermt over personen met autisme. Die vzw heeft onlangs de stationsgebouwen in Herne aangekocht en wil er nu een buitenhuis werkstation inrichten en graag willen wij daar nu ook ons steentje toe bijdragen”.
 
Rennersdorp
 
Het rennersdorp opent zijn deuren om 11u. De doortocht van de publiciteitskaravaan is voorzien vanaf 11u45. Tussen de passage van die karavaan met haast 200 voertuigen die allerlei gadgets en geschenkjes uitstrooien en uitdelen en de eigenlijke doortocht van de renners omstreeks 13u40 zijn het de leden van het dweilorkest D'Hopmaten die de aanwezigen al in een allerbeste stemming moeten brengen. Na de doortocht van de ronderenners verzekert Kris Baert interviews met een reeks wielrenners waaronder de talentrijke Arne Marit uit Vollezele. Die renner van de Lotto-Soudal jeugdploeg was onlangs nog winnaar van de GP Claude Criquelion in Deux-Acren en eindigde 2de in het provinciaal kampioenschap voor elite z/c en U23 op de Bosberg in Galmaarden. Als eerst gerangschikte belofte mag hij zich evenwel de titelvoerende provinciale kampioenschap in zijn categorie noemen. Nadat de winnaar van de eerste etappe zal bekend zijn is het vervolgens de beurt aan DB Pro Events met DJ4t6 om na 17u de aanwezigen verder te entertainen.
 
Doorlopend animatie
 
Een doortocht van de Tour de France in een dorp is beslist een bijzondere gebeurtenis die iedereen aanspreekt, ook de niet zo direct in de wielersport geïnteresseerde inwoners. Daarom wordt vanuit de organisatie ook voorzien in tal van attracties zoals springkastelen, bierfietsen, fietsen op rollen, initiatie éénwieleren en een tentoonstelling. De intergemeentelijke preventiedienst met Bianca Vanreephingen dan weer pakt uit met alcoholvrij fietsen en dient daarbij heerlijke mocktails op. Ook een alcoholtester staat ter beschikking. Voor de catering staan Hans&Frietje, Orecah en meerdere streekproducenten in. De drankvoorziening is in de handen van vrijwilligers die een bar uitbaten.
 
Verkeershinder
 
Het parcours van de renners loopt langs de Geraardsbergsesteenweg (N495), het kruispunt van De Patriot en de Edingsesteenweg (N255). Dat parcours wordt volledig voor alle verkeer afgesloten van 09 tot 15u. De enige doorsteek tussen Sint-Pieters-Kapelle en Herne is gelegen op het kruispunt van de Geraardbergsesteenweg met de Rendries en de Brikstraat. “Voor de goede gang van zaken raden wij belangstellenden aan met de fiets naar het gebeuren af te zakken”, zegt Carine Van de Velde nog. “Er is dan ook voorzien in een bewaakte fietsenstalling. Voor het autoverkeer dan weer wordt er voorzien in een parking op een grote weide naast het Dominicanessenklooster. En het gemeentebestuur last ook vanuit de verschillende dorpscentra in de gemeente shuttlebussen in. Hun stopplaatsen zijn echter alleen gepland aan de kerken”.
 
Ook u kunt er bij zijn
 
Het organisatieteam is hierbij nog op zoek naar enkele vrijwilligers die zich op 6 juli mee willen inzetten voor het welslagen van dit top-evenement. Alle verenigingen in de gemeente en ook particulieren worden dan ook alsnog de mogelijkheid gegeven hun steentje bij te dragen. Wie interesse heeft kan daartoe tijdens de kantooruren alvast contact opnemen met Carine Van de Velde (02/397.11.69 – carinevandevelde@herne.be).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mei 2020

archief