HERNE – 't Muziek en Günther Neefs maakten van de opener van de jaarmarkt een voltreffer

HERNE – 't Muziek en Günther Neefs maakten van de opener van de jaarmarkt een voltreffer

Dsc_0847__1232_x_816_
HERNE – 't Muziek en Günther Neefs maakten van de opener van de jaarmarkt een voltreffer - Foto ingezonden
 
62517963_332921570711339_8525959684031512576_n
HERNE – 't Muziek en Günther Neefs maakten van de opener van de jaarmarkt een voltreffer - Foto ingezonden
 
62531396_331379554225846_5629410787303882752_n
HERNE – 't Muziek en Günther Neefs maakten van de opener van de jaarmarkt een voltreffer - Foto ingezonden
 

Fantastisch, buitengewoon, ongelooflijk en nog meer van dat waren schering en inslag na het optreden van de plaatselijke harmonie ’t Muziek in samenwerking met Günther Neefs in de feesttent van het jaarmarktcomité. Met die opener was dan ook meteen de trend gezet voor een eens te meer succesrijke editie van het jaarmarktweekend.

Een swingpaleis
Niet minder dan 40 gedreven muzikanten, 1 topartiest en 350 enthousiaste toeschouwers toverden de feesttent om tot een echt swingpaleis. Het eerste deel werd verzorgd door ‘t Muziek onder de leiding van zijn dirigent Diederik De Roeck. De veelzijdigheid van de harmonie werd tentoongespreid in de keuze van de muzikale stukken. Zo werd er geopend met een klassiek HaFaBra-stuk uit de musical Elisabeth dat was bewerkt door Johan De Meij. Daarna trakteerde de harmonie op een flinke portie filmmuziek met herkenbare melodieën uit de beste Pixars animatiefilms met onder meer The Incredibles, Up, Toy Story en Ratatouille. Ook met Little Brown Jug, oorspronkelijk een lokaal nummer uit de volksmuziek maar inmiddels wereldberoemd door zijn herwerking door Glenn Miller, wisten de Hernse blazers de aanwezigen op de hand te krijgen.
Ook de Vlaamse film werd niet vergeten. De soundtrack van Zware Jongens, origineel ingespeeld door Toots Thielemans, werd herschreven naar een klarinetsolo en gebracht door Petra Condijts. Daarna ging ’t Muziek met de Oscarwinnende muziek van de film The Magnificent Seven de mosterd halen in Mexico en deden ze de tent daveren met Tequila. Afsluiten deden ze met een oerdegelijke mars en tevens een ode aan de Belgische parachutisten.
Back to swing met de warmste stem van Vlaanderen
Het tweede gedeelte van de showavond kreeg ’t Muziek het gezelschap van Günther Neefs. Deze kanjer is in de verste verte al lang geen debutant meer in het vak. Sinds kort toert de warmste stem van Vlaanderen van her naar der en wordt hij bij die optredens begeleid door de betere fanfares en harmonieën. Ieder van zijn optredens wordt zo een stijlvolle reis doorheen de bonte wereld van de swing. Zijn optreden onder de noemer 'Back to Swing' wordt daarenboven nog gecombineerd met indrukwekkende beeldfragmenten. In vier authentieke clips deelt de stem van Guy De Pré daarbij zijn onmetelijke kennis over The Rat Pack . Dat is de bijnaam voor een groep wereldbekende artiesten in de jaren '50 en '60, onder wie Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr., Peter Lawford, Joey Bishop en nog meer muzikaal schoon volk. Een hele rits hits zoals 'New York, New York', 'Reet Petite', 'Bad Leroy Brown', 'My Way', 'The Lady is a Tramp' en nog veel meer van die pareltjes passeerden dan ook de revue.
Staande ovatie
Dat het een voltreffer was bewees de minutenlange staande ovatie waarmee het publiek de performance van zowel ’t Muziek als van Gunther Neefs bekroonden. Voor Guido Cornet van 't Muziek was dit geenszins een verrassing: “Onze harmonie organiseert concerten om mooie muziek te maken en de mensen te raken, daarvoor doen we dit dan ook graag”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 09 mei 2020

archief