HERNE – Na de doortocht blijft de Tour alleszins nazinderen in café De Zoete Inval

HERNE – Na de doortocht blijft de Tour alleszins nazinderen in café De Zoete Inval

Zoete_inval
HERNE – Na de doortocht blijft de Tour alleszins nazinderen in café De Zoete Inval - © Deschuyffeleer
 

Na de indrukwekkende doortocht van de publiciteitskaravaan en de renners van 'den Tour' aan AgriParc blijft de niet te evenaren sfeer van het grootste wielerevenement op de wereld toch nog her en der verder op te snuiven Zo ook in café De Zoete Inval/ 't Vossenhol aan de kerk in Herfelingen. Patron Patrick dient er dan immers gedurende het verder verloop van de Ronde haast dagelijks aan de ritten gelinkte regiogebonden dranken op. De mosterd daartoe pikte hij op tijdens een   recente proeverij met Alain Bloeykens van wijnen uit de wijnstreken die de Tour dit jaar aandoet. Daarbij gaat de welbekende journalist van Het Nieuwsblad en Sporza Radio altijd op zoek naar de beste wijnen uit die streken. Uiteraard zijn ook in ’t Vossenhol de ritten daarbij steeds live te volgen op groot TV-scherm.

Wijnproeverij
 
Uitbater Patrick Devos was één van de 20 gelukkigen die de uiterst leerrijke en bijzonder geestrijke wijnproeverij van Alain Bloeykens in het Dominicanessenklooster mocht meemaken. De gang van zaken inspireerde hem om nu met een gelijkaardig initiatief het verder verloop van de Tour dagelijks op te volgen. Daarbij stelt hij dan vooral wijnen uit de streken waar de renners doortrekken ter beschikking.
 
De reeks zet in op zondag 7 en maandag 8 juli met dranken uit de streek rond Brussel. Gueuze en kriek zullen daarbij allicht niet ver uit de buurt zijn. Op donderdag 11 en vrijdag 12 juli vertoeven de renners in de Elzas terwijl tijdens het weekend van zaterdag 13, zondag 14 en maandag 15 juli wijnen uit de Bourgognestreek aan de orde zijn. Donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 juli rijden de renners doorheen de zuid-westelijke Franse wijnstreek. Op onze Nationale feestdag op zondag 21 juli en maandag 22 juli wordt uitgepakt met de toppers uit het wijngebied Limoux. De knallers uit de Savoie komen aan de beurt op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 juli. Afgesloten wordt er op zondag 28 juli met de 'restes de cave' tijdens de slotrit naar Parijs.
 
Het ganse verhaal maakt alleszins een uitgelezen kans uit niet alleen voor de wijnliefhebbers maar ook voor alle klanten die mee willen komen genieten van de luchtige sfeer steeds eigen aan het café Vossenhol. Meer info bij Vosken via 0473/51.86.91.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019

archief