HERNE – Het gezelligste terras van Vlaanderen nieuwe opener van Waanzinnig Weekend

HERNE – Het gezelligste terras van Vlaanderen nieuwe opener van Waanzinnig Weekend

Ww_vrijdag_1
HERNE – Het gezelligste terras van Vlaanderen nieuwe opener van Waanzinnig Weekend - © Deschuyffeleer
 

'Het gezelligste terras van Vlaanderen' vormt dit jaar de inzet van Waanzinnig Weekend, het groots driedaags feestgebeuren in Herfelingen tijdens het weekend van vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli. De vrijdagavond ziet er deze keer wel iets anders uit dan de voorgaande jaren. Geen Lunatic Night-fuif meer op de affiche maar wel, naast de klassieke ingrediënten zoals de MTB-tochten en de eerste opslagen van het niet te evenaren succesrijk beachvolleytornooi, nu ook de rommelmarkt.

Rommelmarkt tussen twee terrassen
 
'Het gezelligste terras van Vlaanderen' moet het verdwijnen van de Lunatic-fuif ruimschoots compenseren. Door de verschillende activiteiten belooft het immers gegarandeerd behoorlijk druk te worden. Niet alleen op de feestweide wordt er nu immers uitgepakt met een zomers terras maar ook even verderop op de top van de Mollestraat ter hoogte van haar kubus met zijn uniek vergezicht worden door de vzw (H)echt Herne tafeltjes en stoeltjes uitgezet voor een heus kubusterras. Het is dan de rommelmarkt vanaf 18u op haar nieuwe opstelplaats langsheen de Mollestraat die de schakel moet vormen tussen beide terrassen. En zo krijgen de bezoekers dan ook de gelegenheid gezellig te kuieren van het ene naar het andere terras. Op het terras aan de feesttent is er live muziek van D'Hopmaten (19u15) en Die Verdammte Spielerei (20u45) alsook een optreden van Bram en Lennert (22u15). Voor de avondmarkt kan overigens nog steeds ingeschreven worden via de website. 
 
Mountainbiketochten
 
Het terras op de feestweide wordt de jongste jaren alsmaar meer ingepalmd door het aanhoudend stijgend deelnemers aan de mountainbiketochten. Die zijn deze keer trouwens ook al aan hun 10de editie toe. De perfecte organisatie met alles er op en er aan, de fraaie parcours doorheen het glooiend Pajots decor, de mogelijkheid als pittig extraatje de tochten ook bij het invallen van de duisternis te kunnen rijden en uiteraard ook het uiterst gezellig terras om achteraf als après-bike zonder enige tijdsdruk de inspanningen goed te kunnen doorspoelen maken van het gebeuren immers een best aardige ontmoetings- en ontspanningsmogelijkheid voor de deelnemers. En eens hun avondje MTB-plezier achter zich staat hen bij hun terugkeer aan de tent alvast al een gratis Chimay van het vat, een streek-of speciaalbier of een frisdrank op te wachten. 
 
De MTB-ers krijgen ook deze keer de keuze uit een parcours van 30 km en een van 50 km. Er kan gestart worden vanaf 18u tot 22u. Zowel de occasionele als de meer ervaren bikers vinden zeker hun gading in de parcours. Over een totaal nieuw parcours gaan de tochten deze keer doorheen Herne, Galmaarden en Gooik. Wim Claes en zijn organisatieteam verwachten dan ook opnieuw een vrij grote meute deelnemers.
 
Beachvolleytoernooi
 
Coördinator Claudy Cuvelier en zijn team hadden ook deze keer te weinig beschikbare plaatsen om alle begerige ploegen te kunnen laten deelnemen aan het bijzonder populaire beachvolleytoernooi. Dat is dit jaar overigens toe aan zijn 20ste editie. “Bijkomende terreinen aanleggen is immers niet evident om reden ook de andere activiteiten flink wat ruimte opeisen. En het ganse gebeuren moet alleszins ook overzichtelijk en beheersbaar blijven”, werpt de coördinator op. “Weken en zelfs maanden geleden waren ook voor deze editie alle plaatsen al ingenomen. Wij kunnen echt niet meer aan. Er wordt nu overigens al gespeeld op vrijdagavond vanaf 18u, op zaterdag vanaf 11u en op zondag vanaf 12u en dit steeds op twee terreinen”.
 

Meer info op www.waanzinnigweekend.be en voor het beachvolley op https://www.waanzinnigweekend.be/mountainbike.html

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 21 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 20 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 20 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 nov 2020

archief