HERNE - Ghana café ten voordele van Kpando

HERNE - Ghana café ten voordele van Kpando

Ghanacaf___2019
HERNE - Ghana café ten voordele van Kpando - © Deschuyffeleer
 

Support Ghana, het bijzonder transparant burgerinitiatief voor ontwikkelinssamenwerking, met Luc Somers en Lode Vanholder als spilfiguren, pakt op vrijdag 26 juli opnieuw uit met een Ghana Café in het Jeugdhuis dat is gelegen achter het gemeentehuis. Onder de onverdroten impulsen van de voormannen werkt Support Ghana nu toch al een 12-tal jaar rechtstreeks samen met lokale dorpsgemeenschappen in het Kpando-Ghanadistrict. Hierbij ligt de focus op onderwijs, gezondheid, sportinitiatieven om uiteindelijk zo trachten te komen tot het opwekken van zelfredzaamheid.

Samen met enkele medewerkers reist Luc Somers dan ook ieder jaar af naar Ghana om er gedurende een aantal maanden daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken en er de nodige klemtonen te leggen.
Naast duiding over het opzet en de opvolging van de verschillende projecten biedt Ghana Café de bezoekers ook de gelegenheid in alle gezelligheid ideeën uit te wisselen en via hun verbruik van hapjes en tapjes een financieel steentje bij te dragen. Doorlopend is er ook de Ghanashop. “We starten deze keer reeds om 15 uur in de namiddag”, geeft Luc Somers aan “En hebben we zo ook een speciaal namiddagprogramma voorzien voor senioren”.
In alle bescheidenheid is Luc Somers toch wel bijzonder trots op hetgeen hij en zijn medewerkers de voorbije jaren al gepresteerd hebben. “Dankzij de steun van ook vele Hernenaren draait onze werking in Ghana op volle toeren”.
Het Ghana Café is vrij toegankelijk. Luc Somers en zijn ploeg kijken alvast uit om ook u er te mogen begroeten.
Meer info op www.supportghana.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019

archief